I Hate Luv Storys

Assalamualaikum :'D Emm, tengok title pun dah tahu kan? Haha xD Memang best cerita cinta nii. Aku pun nangis juga tengok. Macam mana tak menangis, kalau dah keseorangan tengok cerita ni? Kan kan? Haha. Ahh, forget about it. Hero cerita ni benci 'love storys', just like me. Oppss, salahsalah! Aku tak percaya cinta okay? Bukan benci. Ewahh, macam lirik lagu Liyana Jasmay pulak dah kan? Hahaha :PP Back to the topic, seriously, aku memang tak percaya cinta. Bukan tak percaya 100%, aku cuma tak terima lelaki main sembereno aje. Aku tak mahu nanti frust-frust aje terus break off then nangis sambil peluk bantal busuk. Lepas tu asyik kutuk-mengutuk aje. Then lama-lama benci. Nahh, see? Majoriti orang putus cinta aka takda jodoh memang macam nii. Tapi tak semua okayy? Aku cakap aje, jangan take heart pulak ehh? Sorry-morry ^^ Emm, sebab tuu aku tak mahu sangat couple-mouple macam nii. Kalau boleh, aku nak forever after. Haha :D Faham tak maksud aku? Aku nak seseorang yang tak suka kesempurnaan. Because I'm not perfect. Harharhar. Kadang-kadang, aku tak fahamlah kenapa taste aku lebih kepada chinese than malay boys? Err, sorry yahh. Jangan ambil  hati. Bukan aku cakap budak melayu tak handsome, tapi nak buat macam mana, dah bukan taste aku :P Aku suka lelaki yang pandai main gitar sebab aku suka dengar bunyi gitar. Aku suka lelaki yang lucu tapi tak lah sampai buat lawak bodoh aiyoo malu pulak aku nanti kalau tiba-tiba dia buat macam tuu depan khalayak ramai. Aku suka lelaki yang boleh buat aku impressed dengan hasil kerja mereka. Aku suka lelaki yang jujur tapi taklah sampai dia cakap yang bukan-bukan! Lastly, aku suka lelaki yang tak pernah lupa pencipta-Nya. Haha xD Dahlah, aku nak out dulu. Cakapcakapcakap, tak sedar aku mesti log-out sekarang! Panjang betul cerita. Sampai tangan aku naik kebas pulak. So, assalamualaikum and goodbye! :D See you in my next entry ~

P/S : Hero cerita nii yang buat aku cair! Handsome kannnnnnnnnn? ><

Sayonara...

I'm so busy -.-

Assalamualaikumm and hello! :D Haii, baru sekarang aku dapat update kan? Hmm, busy lah lately niii. Faham-fahamlah. Oh ya, semalam aku jumpa facebook capital " K "! Ya Allah, aku rasa nak menjerit aje, cause dapat jumpa facebook dia. Heshh, gilanya aku >< Aku pun add lah, then terus suggest dekat Eyma. HAHA xD Stostop. The end, tak nak cakap pasal dia lagi. Boleh meroyan aku nanti :P Petang semalam pergi library, then Eyma ajak kitaorang relax dekat rumah dia sekejap. Sambil-sambil tuu sempat jugak Eyma pasang pendrive abang dia untuk tengok cerita Heart String ( betul ke ejaan? :P) Bestt sangat cerita tuu, cause hero-heroin dia 'sweet' sangat! Alahaii, terus teringat dekat capital C, budak cina kelas sebelah yg aku selalu cerita tuu and capital K, budak cina form 4 yg pakai spectacles ^^ Walaupun tengok ep10, aku dah faham serba-sedikit tentang cerita nii. Yong Hwa look so romantic >< So, cute tak picture nii? Part yg paling aku suka sangat, bila Lee Shin aka Yong Hwa main gitar with Lee Kyu Won dekat taman. Aww, seriously aku jealousss! Hishh, my heart is so JEALOUS! Dahdah, meroyan kali kedua pulak aku nii. Emm, dahlah, aku nak out dulu. Assalamualaikum and annyeong :D

P/S : Eyma, aku maok pinjam disc kau :P

mungkin nasib tak menyebelahi aku :'(

Assalamualaikum wbt :'( Haii, nak cerita pun tak sanggup nii. Ya Allah, sakit plusplusplus hati aku ni tau. Seriously aku tak sangka benda ni boleh jadi :( Tengah/hari tadi aku online, then aku check inbox aku (with him). Haizzz, aku terkejut gila bila baca msg dia. Aku tak sangka dia boleh reply macam tuu!! Aku rasa nak jujur aje kat dia tapi nanti aku pulak yang tanggung malu seribu tahun gituu ;PP Then aku msg dgn someone, dia cakap dia pun sama jugak macam aku! Hishh, apa nii? Hari 'frust' sedunia ke? Fine, aku tak tahu nak cakap apa lagi dah. Aku akan diam, sampailah dia tegur aku balikk. Kalau dia tak tegur aku, anggap aje aku kenal dia sebagai tetttttttttt #tak boleh cakap nanti kantoi# Dahlah kerja rumah melambak tuu. Ya Allah, saboo je lah :'D Kadang-kadang aku rasa nak hantuk kepala kat dinding aje. Tapi aku masih waras, lagipun, kalau hantuk kat dinding mcmlah problem settle, dapat sakit adalah ( tahu takpaa ) xpp! Hmm, dahlah. Ni aje yang aku nak inform actually. Hati aku dah mendidih sangat, so aku luahkan kat sini aje lahh. Semalam bukan main happy aku, tapi hari nii lain cerita pulakk. Haii, dahlah. Aku dah tak sanggup nak menulis lagi. Sekian saja luahan hati aku for today. I HATE YOU FOREVER AND EVERRRR! >< 

You make me crazy O_o


Assalamualaikum wbt :) Ya Allah, happy nya aku semalam! Tak terkata lagi aku sampai nak log-in blog ni pun tangan terketar-ketar sebab gembira tahap mint chip chocolate ice-cream >< Kau nak tahu, malam semalam aku online, then tiba-tiba seseorang yang aku gilakan tegur aku. And i was like ohmy am I dreaming?! -.- Emm, dekat dataran tempat kitaorang berkumpul semalam pun ada juga aku jumpa dia face-to-face. Dalam facebook taklah handsome sangat, tapi bila jumpa depan-depan, sumpah memang handsome :P Hoho ~ Nama dia tak boleh lah bagi tahu, nanti kantoi malu aku tahu tak? Hishh, tak sabar aku jumpa Eyma nak cakap berita HOT nii. Err, esok sekolah kan? Alahaii, malasnya aku! :( Okay lah, aku nak out nii. Tak tahu nak post apa lagi dah. Just nak cakap nii aje actually. Okay byebye and assalamualaikum wbt :D

P/S : Gambar hiasan. 2NE1 ( CL, Park Bom, Sandara, Minzy ) and G-DRAGON :D

Salam Maulidur Rasul ^^

Assalamualaikum wbt semua! Wasehh, seronok betul hari nii! Dapat hangout dgn kawan and paling best, dapat berjalan sejauh .... emmm, tak tahu lah jauh mana! Oh yaa, aku jumpa Shazy Colourfull, cousin Eyma. For the first time aku jumpa dia face-to-face. Wahh, serious aku cakap eyebrow dgn mata dia cantik sangat!  Haha XD Okay, stopstop. Nak tengok pictures tak? Aku upload yehh? Kejappp.

Loading ..............................................





                      Ini bestfriend aku, Eyma and Rashidah :) Cute kan dua orang nii? Hoho XD

 Okayy, ini sepanduk SK Abang Ali. Ya Allah, aku memang respect gilerr dgn sepanduk diaorang nii! Siap dgn air yang mengalir segala macam. Haii, jealousnya aku :') Tapi, aku bangga jadi ex-student SK Abang Ali!

 This is four of us :) Aku memang suka picture nii. Sayangnya kawan kitaorang yg lain takda. Hmm, it's okayy. Nanti kita snapsnap yahh? :D

 Seriously picture nii lucu sangatt >< Mula-mula Eyma taknak snap-ing, tapi tengok lah dekat bawah tuu. Nasib baik Rashidah and Rahmah pujuk dia. Alalala ~

Haaa, tengok! Kan aku dah cakap, at last nak jugak madu tersayang aku nii beri pose istimewa dia. Harhar ;D



 Last picture.. Padahal inilah pic pertama yg kakak aku snap. Emm, lucu betullah muka aku kat situ. Wekk ;P

Okayy, ini saja yang aku mampu post. Ada masa aku post lagi yeee? Goodbye and assalamualaikum wbt :)


Sayonara....

angan-angan bila aku dah besar nanti ;P

assalamualaikum and hello readers! Hee, panas giler kan hari ni? Tapi, aku tak sabar nak tunggu esok. Heuheu. Faham-fahamlah kan? Maulidur Rasul :) Emm, fullstop. Aku nak cakap benda lain nii.
Bila aku besar nanti, first thing aku nak beli, aku nak beli kereta Mini Cooper kuning. Yeaa, kau pun tahu kan aku suka kereta yang cute-cute macam nii. Kalau tak pun kereta Swift, Cute or Volkswagen. Alahaii, berangan je tahuu ;PP
Then aku nak rumah yang besar for my mama and kitaorang adik-beradik! >< Haii, aku nak rumah tuu cantik macam rumah 2PM :P ( itu pun kalau mama nak ).
Aku nak husband kalau boleh mestilah alim aka sembahyang 5 waktu and others tu, mesti penyayang, tak suka marah-marah, suka bergurau and kalau boleh aku nak muka yang handsome macam Kevin or I**** >< Hishh, gila betul aku nii! Tapi seriously diaorang ni memang hotstuff lerrrr. Sebab itu aku gila tahap ultraman tiga bila tengok diaorang lalu depan aku. Eshhh -.-
Lastly, aku nak dapat kerja yang bagus. And kalau aku dapat masuk U ( aminnn!) aku nak ambil bidang penulisan artistik, cause aku suka menulis. Yaa, dan aku suka bermonolog dan berangan dalam hati. Dalam hati je lah, nanti aku luah kat orang tak pasal-pasal orang cakap aku ni minah sewel. Dushhh ><
Okayy, so aku harap apa yang aku tulis tu aku dapat. Kalau dapat capai yang lebih okay dari tu, aku bersyukur sangat!
Okay, time's up! Assalamualaikum :PP

Sayonara...