Helllllooooooooooo ^^

Assalamualaikum :)
Wuargh \o/ lama nya Nini tak on blog kan? Hihi. Sorry laa. Nini busy sekarang ni. Hohoho ;P

Okay stop the crap. Nini nak curhat curhat dengan you all ni. Hihi :P Nini ada seorang crush tuuu. Nini gelar dia MR. A. Creating a nickname for my crush that only me and my best friend know :P Dia baik, lucu, penyabar and paling gilaaaaaaaa sekali, dia guitarist! Ohmygod ohmygod ohmygod!! XOXO Nini memang cair sangat bila tengok lelaki main gitar. Entah laa kenapa. Maybe ke'macho'an mereka terserlah ketika bermain gitar? Well, bagi Nini macam tu laa. Hihi ;3 Dahdahdah STOP taknak cerita about him lagi. Takut ada stalker tak bertauliah stalk blog I and sebar cerita ni kat semua orang. Yeaa who knows right? :)

Oh yaaaa! :D Esok Nini nak outing dengan kawan-kawan Nini. Yeayyy \m/ Nak tengok wayang dengan Syafikah, Rashidah, Rahmah & Karima. Woot woot :3 Nak tengok cerita apa ya? Nini nak snapsnapsnap banyak-banyak then simpan sebagai kenangan. How sweet :') Hihi ^^ 

Okay laaa. Panjang pulak cerita Nini kali ini kan? Alaaa nak lepas rindu kat blog kesayangan ni :P Nini tidur dulu goodbye goodnight assalamualaikum :)

I HATE MY NEW CLASS!

Assalamualaikum :)

  Okay, first of all nak cerita pasal result pmr aku niii. Hm aku dapat 2A 4B 1C 1D. Haaa terukkk kann? D tu takyah tanya lah. Huh -.-

 So aku masuk kelas 4 cekal. Ada suka duka masuk kelas ni. Yang dukanya banyak sangattt, tak terkira! Tapi paling duka sekali is our form teacher tu garangg! Huiihh. Tak reti nak senyum sikit. Alaaa tak rock langsung lah. Huhh T_T

  Yang suka-suke-suki nya pulak ialah E jadi classmate aku! Wahh. Syoknya tidak terkata. Okay stop that gila pulak aku nii. Huuuu. Tapi aku paling benci sangatlah bab beli buku latihan yang berat plusplus campur lagi dengan buku teks form 4. Alahai bencinyaaaaaa!!! T.T > <'

  Bila aku buka acc facebook, one more thing yang buat darah aku naik ke paras yang bahaya!! Aku rasa mamat tu nak kena stapler mulut tu kot baru tahu reti hormat orang macam aku ni.

  So that's all for today. Byebye :)

Back To December

Assalamualaikum. First of all, maaf sebab tak hangout lagi dengan bolg ni. I'm kinda busy lately. Tak laa busy mana, cuma laptop rosak. Hope you guys understood. Oh yaa. Tak lama lagi result PMR keluar. Heeee. Takut weiii. Harap harap result okayy. Kalau cemerlang lagi DAEBAK. Ekekeke. Kalau result bagus mesti aku akan senyum lebar macam baby nii. Hahaha :D



Okayy. Stop the crap. Malas nak bebel lagii. Semalam aku beli sneakers Dunlop. Hmm. Boleh tahan. Just tak sangka harganya tak cekik darah. Alaa, kasut dekat Lea Centre tu jangan pandanglah kalau poket aku kempis. Ni pun nasib baik poket aku kembang sikit. Hohoho.



Okehh. Aku out dulu. Ada masa kamek on agik okey? Haha. Bye!

P/S : Follow my twitter ( https://twitter.com/voxieyellow ) and my instagram ( @NINIZAARAI )

Hello? Anyone?



- munch chop swallow at Sumber Rejeki -


                                                   - i wish i can have this little three eyes -


for someone :'<



- Sibu Heritage Centre -


                           - we alls (from left: Farah Wahieda, Me, Amira Aryani, Eyda and Eyma) -


- im all stripes today wehee :3 -
  Assalamualaikum :) Wahh, lama saya tak online kan? Hm, biasalah. Habis aje PMR, rasa freedom gilessss! Muka saya mesti la camni : ><' : Hahaha. Okay, stop it. Sekarang ni tengah busy nak buat dinner tahunan kadet koreksional. Hoho. Kinda tired but it's okay sebab tahun depan kawan-kawan form 5 saya dah bye-bye :(

Okay. Malas nak cakap panjangg. Tak sabar nak ambik result PMR :) Harap-harap semuanya okay, takda yang gagal and last but not least, 4A's. Aminnn :3

# maaf saya tak ada idea nak post entry kali ni sebab superb tired -.-'

WHATTTT?!

  Assalamualaikum :') Act hari ni saya frusttttttt sangattttt! Si 'ehem-ehem' ajak saya pergi library semalam, tapi at last tak jadi! Waaaaa x( Sorry-mianhamnida!!

  Now saya nak cerita sikit pasal sweet couple di Seoul, South Korea. Ekekeke.


                                       

                                         # sweet kan kan? Hehe. Ni lah Teukso couple #


                                  # ini lagi lah gilerrrrsss sweet. Jealous nyerr saya pungg adoii #


# paling sweet. saya sampai nangis-nangis tengok cerita nii. Alaa, cerita heart string #


Hahaha. Dah puas tengok? Heee :3 Kalaulah my future husband sweet romantic camni. Hahaha. Oh yaa, ini ciri-ciri lelaki favourite saya :P Saja aje nak share-share :P

* pandai main alat muzik, especially guitar! OME ~~
* pandai dalam pelajaran 
* lucu and sportinggggg ~
* tak pendiam. sikit-sikit, diam bisu. tumbok kang ;)
* mesti lah nak yang handsome-handsome and smart kan? Bohong kalau tak suka lelaki macam tuu ;P
lebih-lebih lagi kalau muka macam ni hahhhh ><'

                                                                    Nichkhun oppa
                                               

                                                                       Minwoo oppa

* know how to drive a car! weee :3
* penyabar
* tak suka marah-marah
* lastly, he loves me the way I loves him <3 

  Haha. LOL. Boring nya hari niiiiiii :( Sumpah, I do miss my oppa A a lot. Semalam bukan main gembira nak mati gila lagi saya ni bila dia text ajak keluar! Oh-my-gucci! Hahahaha. Most important, he called me tetttttt. Hehe :3 
Saya out dulu. BYE! Dia text saya lagi laaaaaaaaaaaaaaaaaa whaaaaaattttttt tttttthhhhhhheeeeeee >< *crazy mood*


*PERHATIAN!* Peringatan jika membaca entri kali ini. Nini dalam keadaan tidak terkawal! Gugu gaga gugu gaga ><

YMCA ;)


 Assalamualaikum :) Hari ni saya nak cerita sikit pasal semalam ( 16-9-2012 ). Kitorang pergi YMCA! Yeayy :) Bestnyerr tak terkataa. Haha. Mula-mula sampai sekolah tu around 6.30 o'clock. Tapi, bas sampai pukul 8.00 daa -.-' Haha. Skip the boring part. Dalam bas tu memang kecoh jugak lah sebab bas yang uncle cina bawak tu laju nak mati gila. Yang saya geram, Halim dengan muka selamba dia habiskan keropok saya. Haha, saya tak kisah pun. Sharing is caring maa ;D

  Sampai aje kat YMCA, kitorang snap snap dulu. Argh, baru saya teringat saya terlupa bawak camera. Erghhhh, sabarrrr. Lepas ambil gambar kitorang pun masuk tempat tu dan cari pondok. Nasib baik pondok tu dekat aje dengan sungai yang mengalir kat bawah. Haha. Lepas ronda-ronda sekeliling YMCA tu, kitorang dibahagikan kepada beberapa kumpulan. Kumpulan 1,2,3 dan 4. Saya sama kumpulan dengan Rashidah, Nadia Ariffin and Kak Haslina. First game, mesti buat logo. Nama kumpulan kitorang Rainbow. Hahaha. Lepas buat logo, kitorang main game 'ice breaking'.  Mula-mula, saya malu jugak lah sebab saya ni kan pemalu ;P Hehe. Halim pulak tak habis-habis sakat saya dengan nama Shila Amzah. Eee, tumbok kang ;) Sebab dia panggil saya camtu, nanti saya bagitau eh? Lepas main game, kami pun main air. Haha. Azri dan Kak Mira memanggang ayam. Saya tak berani nak mandi so rendam kaki aje dah cukup. Malas nak kotorkan jeans.

  Lepas puas main air, kitorang pun makan tengah hari. Ayam panggang yang Azri dan Kak Mira panggang memang sedap gilesss. Haha. Lepas makan, kitorang main game ke-3. Game ketiga agak susah, iaitu mencari kertas sekecil beras. Apuu, ingat senang ke hah? Haha. Kumpulan 2 hilangkan bendera so kena denda mesti memperkenalkan diri dengan suara itik. Alaa, kesian tengok Rahmah. Hahaa. Relax dear ;) Lepas diorang kena denda, kami pulak kena denda sebab markah kami ketiga kecil. Ee, geramnya. Tapi, dendanya tak susah. Ketuk ketampi sambil nyanyi lagu Grenade dalam masa 30 saat. Haha. Teringat pulak dengan Mat Luthfi.

  Halim cakap masih ada masa lagi nak main air so apalagi, kitorang pun mainlah puas-puas. Mula-mula saya duduk kat jeti kecil tu aje sebab malas nak turun. Azri yang tengah duduk kat dahan pokok pun cakap dekat Akim "Tarik Nini ya, Kim!" Saya pun menjeling geram dekat Azri. "Iboh nak ngada-ngada! Sikda seluar spare tok!" Saya pun balas balik. Azri ketawa terbahak-bahak, "Nang ngada-ngada pun." Hai, tau takpe. Haha. Jangan marah. Gurau jerrr. Kami berempat ( saya, Eyma, Eyda, Rahmah ) macam orang gila lari dalam sungai tu sebab Halim nak tolak kitorang dalam air. No way!

  Lepas main air, kami pun tukar baju. Alaa, kesian betul tengok jamban tu. Haha. Lepas tukar baju, kitorang pun balikkkk ;( Tak puas lagi rasanya balik awal sangat. Haha. Dalam bas tu semuanya kepenatan. Paling teruk, hari hujan. Haha :') Walaupun saya seronok hari tu, tapi hati saya tetap tak seronok. Saya tak tahu macam mana nak cakap dengan dia. Esh, dahlah. Oh ya, pasal Shila Amzah tu. Saya, Eyma dan Eyda kan rapat, sebab tu Halim gelar kami tiga suara. Amboi, sedapnya mulut! Eyda dia selalu gelar Ning Baizura, Eyma pulak dia gelarkan Jaclyn Victor. Haha. Nasib baik dia gelar saya Shila Amzah. Okey lah tu. Haha. Terima kasih Halimmmmm ( Weekkkkk -.-' ) HAHAHA XD



Eyda aka Ning Baizura ;P



Eyda and Eyma :)



Eyma and Eyda 



Eyda and Rahmah



Ning Baizura and Shila Amzah tekonok! Haha XD



Rahmah, me and Eyma



Eyma and Eyda



Rahmah and Eyda



Yuck! Hahaha ;D



Gambar before Akim kena buli kitorang :) Ngeh ngeh

Baju kuning tu Azri, baju hitam tu pulak Halim, and baju biru Akim.



Eyma aka Jaclyn Victor XD



EYMAAA 



EYMA EYDA



Perasan jadi kanak-kanak Ribena jap :P



my ladeyhh ^^



It's me :3



Wooooo! Hahaha.


Nur Karima Bolhassan



Rashidah Wazir



Yeahh ><



Peace \../



Gambar selepas Akim dibuli kitorang. Hahha. Kesian nyerr ;P



3 girls yang excited habissss




Eyma and me



Me! Rasa hebat aje dapat naik atas-atas nii :3



I <3 Zuckerberg ngeeee :3



otw to pondok



Me and Tasneem. Bukan Ainan Tasneem okay? :)



BFF :D



Posing kejap :P



           Dahlah, saya out dulu. sakit jari ni taip-taip-taip. Haha. Okey bye ;) Enjoy tha pictha!

TODAY TODAY TODAY

  ASSALAMUALAIKUM HELLO ANYEONGHASEYO :)

 Hari ni saya pergi rumah Rahmah, attending her birthday party! Party tu memang awesome sangat. Haha xD Habis satu rumah tu bersepah dengan snow spray dan boom shake ( lebih jelas lagi boom yang keluar benda warna-warni apa tah tu :P )

 Yang datang party tu quite a lot. Haha. Paling sporting hari ni mesti lah Ayuna Yusoff. Haha xD Ayuna tu memang habis-habis cerita lucu dia bawak keluar! :D Adoi-adoii.

 Balik aje dari rumah Rahmah, saya dan mama pergi Sing Kwong sebab nak beli junk food. Alaa, esok kan saya pergi YMCA. Tapi, yang bencinya Jessie tu ikut jugak. Sabo je lah. Oh ya, masa saya tengah sibuk ambil green tea dari rak air kotak, ada laa sorang budak lelaki tu yang asyik pandang-pandang saya and senyum-senyum. Saya pun belek-belek baju, kot-kot ada something yang melucukan ke. Ee, apa senyum-senyum? Tumbok kang ;) Sampai aje kat kaunter, kebetulan dia tu tadi di kaunter hadapan saya dan mama. Wasehh, muka abang dia macam muka A.R. Hakhak :D LOL.

Dahlah, saya nak tido dulu, esok busy. Byebyebye :)

note note note : tak sabar tunggu result trial 2nd keluar :)