hey hey hey it's 2012 yeayy \m/


hello hello hello assalamualaikum :) eh, tak perasan lah kan, esok dah 1 januari 2012. Woww, sangat sangat tidak sangka, esok dah tahun baru. And me, hahahaha macam biasa laa, takda perubahan. keep single, alone and waiting for him. Yeahh, setiap hari aku view facebook dia and stalk. Hihi, biasalah tu kan? kalau kau orang suka someone mesti kau orang buat apa yang aku buat ni kan? har har ;D dahdah, fullstop taknak cakap pasal dia lagi. hmm, oh ya, tadi aku pergi sekolah, guess what, kelas mr. C sebelah kelas kitaorang je! and i was like omg and apa lagi eyma, terjerit-jerit ( muahahaha ) and, aku rasa nak jujur je lah dgn capital I, yang aku suka dia. Tapi aku malu lah, nanti kalau dia terus block aku mcm mana?! oh mama please help me sebab tu lah aku tak berani :P tapi aku nakkkk sangat ckp kat dia. Tepat jam 12.00 am / 1 januari 2012 sweet tak? haha perasan je lebihhh >< okayy, aku and kakak dgn mama shopping semalam, and she give me permission to choose only one shirt. Aww, best thanks mama! so, aku pilih t-shirt ni je. simple but i like it. okayy byebye and happy new year! selamat tukar tahunnnn! ><

yeah im smiling but inside im dying :/

Hye, assalamualaikum :(  Hmm, hari ni memang sial sial sial! That's all i can say! Hati aku sakit sangat bila dapat tahu yang.. arghh, tak perlu cerita kan? nanti kantoii. Oh ya, aku dah dapat result class yang akan aku duduki tahun depan. Alhamdulillah, aku masuk 3 Amanah. Stay lah maknany tu :) Same class with Eyma, miss korea aku, Farah and Baby, cutie-o-pie and Sheedah, sweet dollie :) tapi sorang je yang terpisah, Yana. Hmm, and Rahmah too! Arghh, no more maths teacher in our class rite? Eh, lupa nak cakap, Harris pun same class with me! Yeahh! HAHA! Overreacting lah pulak ;ppp Hmm, dahlah, menjelang tahun baru ni, aku nak berubah jadi budak baik. Last but not least, aku akan sedaya-upaya cuba melupakan capital I. Yupp, aku tahu tak kira apapun yang berlaku, aku tetap bertepuk sebelah tangan. Please lah kay, dia tu handsome, btw dia lepasan SPM, so aku rasa parents dia akan hantar dia belajar jauh-jauh. Biasalah tu, orang kaya kan? Har har ;D So, biarlah cuma orang-orang terdekat saja tahu siapa capital I. And kalau aku married dgn dia baru aku pecahkan rahsia siapa capital I! muahahaha ( laugh evil ). Nak tahu kenapa aku ketawa, cause impossible aku akan kahwin dgn dia. So, korang takkan tahu siapa dia kan? Hmm, tapi, bukankah kita cuma merancang, namun Allah swt yg menentukanny? Yeahh, so let fate get us together capital I. Ada hikmah di sebalik semua ni kalau aku memang takda jodoh dgn dia. Allah swt sentiasa memberikan yang terbaik buat umatnya. Kbye assalamualaikum! :'D

trip to bintulu :D

hello assalamualaikum :) wahh , rindu sangat kat blog ni ! hmm , semalam aku , izzah , kakak , usu and ngangah trip to japan :) ehh , salah ! trip to bintulu . haaaa , best laa . first pergi situ letih macam nak mati . lepas check in hotel , aku dan izzah buka youtube , layan cerita hello baby shinee :) waaaaa , cute budak tuu . uppss , mencarut la pulakk . you know what , dekat situ ada 7 eleven . woww , sedap gilerr slurpyyyyy ;) hhaaa . kayy , hari ni balik . before tu , kitaorang lay at the park dekat tanjung batu and makan-makan dekat sushi king ! yeahhman \m/ then kitaorang balikkkk :) enjoy the picture doodolls ;D




zaman kanak-kanak yang sukar dilupakan :')

hello annyeong sawadikap assalamualaikum HAHA . hmm , semalam aku gossip-ing dgn cousin aku , Izzah . And tiba-tiba boleh buka cerita masa kecik-kecik dulu . HAHA XD aduhh , malu betul lah . masa kecik dulu , aku , kakak aku and Izzah selalu laa main sama-sama . hmm , tak tahulah siapa yg rancang nak tubuhkan kumpulan ( kids rite ? ) masa tuu . nama kumpulan tu pulak CSG . tahu apa CSG ? HAHA biarlah rahsia . memalukan kalau ckp kat sini . mesti korang pecah perut ketawa . perghh -.-  kadang-kadang kita orang main masak-masak and paling melucukan kami semua tangkap ladybird belakang rumah then letak dlm muzik box . har har ;D lepas tu bagi nama , esok lupa balik . bukan setakat lupa , habis mati semua ladybird tu sebab tak cukup oksigen cause kita orang letak dia orang dlm muzik box yang sempit haha kesiann kan ? then kalau malam-malam selalu jugak main kasut high heels makcik kita orang . masa tu kaki kecik tak cukup nak masukkan dlm kasut , so kami berjalan mcm itik pulang petang hahaha lawak-lawak :D main doktor-doktor , main cikgu-cikgu and main sekolah-sekolah . HAHA kalau mandi sama-sama lagi teruk sebab kami bkn setakat mandi tapi menari dlm bilik mandi HAHA . bila ingat balik pecah perut ketawa , sebab kami menari mcm dlm cerita step up 3D . kadang-kadang masuk dlm bilik pakcik cause nak belajar shuffle and liquid tekonok memalukan perghh -.- and paling lawak giler siott pakcik aku masak telur sampai hangus dapur HAHA mcm terbakar satu rumah tu sebab pakcik aku sibuk tengok cerita TeleMatch ( kalau masih ingat cerita tu ) .
okayy , aku rasa sampai sini sahaja celoteh gila aku kali ni . yg lain kalau aku tak ckp tu sorry yaa sebab nanti mesti korang sakat aku dgn word csg bongokk haha okayy byebye assalamualaikum :)

lama dah tak update -.-

hello hello hello assalamualaikum :) hmm , lama kan aku tak update blog , sure berhabuk kan ? HAHA okayy , sorry lah now aku busy . ye la tak lama lagi nak buka sekolah . haaaa , pagi tadi aku pergi sekolah . waaa , aku tak sempat nak jumpa kawan-kawan aku cause aku dtg lewat o.O and aku ada cerita best and cerita sedih ni . nak dgr mana satu dulu ? okayy okayy , good story dulu  !



petang tadi cousin aku Izzah Amirah cabar aku msg ( facebook ) capital I   adusshh , gila vavi . mahu tak mahu layan je lah kan . and you know what , he acctually kind and tak sombong even dia tu handsome ^^ okayy, enough . aku just nak jadi kawan dia kay kay ? dia sangat baik :)




</3 tengah/hari semalam aku pergi public book dekat parkson tuuu , damn much aww aww ada white guitar kat situ mmg gilerss cantekkk ! gitar kapok pulak tuuu . aku rasa nak beli je . so aku simpan angan-angan one  day i'll buy it :) trust me yaww . keesokan harinya aku pergi lagi kat situu cause nak pusing-pusing dalam tu and


guess what guitar tu takda lagi ! T_T aku rasa orang lain dah beli :( kesian kan aku . nak tengok macam mana rupa guitar tu , kejapp ya aku upload .

cantekk kan ? okayy la saya mau out babaiiiii assalamualaikum :)

snapsnap XD

assalamualaikum y'all ! HAHA ! okayy , this is me . enjoy the picture . Hari ni aku malas nak post panjang-panjang . so , tata ! :D i miss my mr. C aka GOKU









                                         
                                                                          THE END :D

miss you all :'D

assalamualaikum wbt and hello :) hmmm , berhabuk dah blog kesayangan aku ni . lama dah tak update . tehee ~ now , i'm lil bit busy . HOHO . ya yaa , help my grandpa at his stall . alaaa , aku jadi waitress -.- duhh , i need money ! and papa aku balik sibu hari tuu ( tak ingat bila ) . hmmm , tak tahu la nak post apa . post panjang-panjang pun korang belum tentu baca kan kan kan ? ^^ okayy , aku nak out ni . takda idea nak ckp apa . just need some time to think about my future . cewahh , ye lah tuuu ! -.- okay okayy , kalau bosannn , layan je lagu baru blog aku ni . With You - Chris Brown :)) love this song damnn muchh ! >< aww aww aww . dahdah , meraban tahap pyscho aku ni . baru je habis tengok al-hijab . my reaction ? laaa , agakk menakutkan hantu dia but ending tergantung and i was like WTF ? kla byebye and assalamualaikum ! ^^

P/S : i miss mr. C aka GOKU damnn muchh ! :'(

HAPPY BIRTHDAY TO ME :D

assalamualaikum all :) tehee ~ todayy , aku tersangatt lah happy cause Malaysia dah menanggg :D waaa , seronok gila aku . and i'm proud to be Malaysian :)) dah dah , aku nak cakap hal lain niii .
today's my birthday . seronok laa jugak . and first thing aku nak tahu , siapa yg wish aku first . heheh :) tak kisah laa siapa punn . yang penting , esok aku nak celebrate dgn family and friends . and kutip hadiahh . kahkahkah . anyway , Malaysia dah beri aku hadiah malam ni . hadiah kemenangan . hehe . dahlahh , tak tahu nak ckp apa lagii . oh yaa , azam aku setelah berumur 14 tahun ( kesian kann , org dh habis form 2 aku baru 14 tahun )

AZAM AKU :)
* jadi manusia bergunaaa . ecehh , ye lah tuuu .
* dapat masuk 3 AMANAHHH :D
* dapat tackle mr. C . ekkk , masuk list jugak ? ^^ just for fun . chill ~
* dapat beli kereta volkswagen kuning or pandu kereta favourite aku . waaaaaa !
* disayangi ALLAH SWT , family , friends and ehem-ehem .
* last but not least , aku nak jumpa Nickhun 2PM . ohmy and PARIS too XD
dahlah mencarut pulak aku nii . kbye :) and assalamualaikum !

sweet memories :')

assalamualaikum :) hehe . oh yaa , tengok picture atas ni . cute tak ? cute kan ^^ ? sangattt cute . and benda ni remindkan aku dekat mr. C . yaa , mcm ni lah aku . seolah-olah mr. C ialah budak lelaki dlm picture tu and budak perempuan tu pulak aku yg tengah menghendap mr. C main basketball . awws , sedih betul kalau nak cerita balik kan kan ? tak mungkin aku dapat lupakan wajah lelaki mata sepet tuu -.-' hishh , harap-harap tahun depan dia still ada . dapat jugak feeling-feeling kan . nyehnyeh . entah sejak bila aku boleh suka dia . yaya , aku rasa dia pun tahu yang aku suka tapi mcm biasa lah kan , dia orangg buat tak tahu je :\ ish ish ishh . oh yaa , korangg nak tahu tak , 22.11.11 ni ( selasa ) birthday aku :) hehe ~ kalau korangg wish pun kira okayy . aku appreciate sangatt laaaa :D okay okayy , nak out dah ni . babaiii and assalamualaikum .

WHAT I WANT FOR MY BIRTHDAY ^^
* a volkswagen chic yellow colour :) err , just kidding babes . tapi kalau nak bagi pun aku tak kisahhh XD
* patungggg yang size XXL :) tehee ~
* shawl shawl shawl :P
* spec warna kuning nerd style ~ HOHO
* anythinggg :))))

                                  okayy that's all :)
                                        BYE      

2PM

assalamualaikum and hello ! hari ini aku nak cerita sikit tentang idola sampai bila-bila aku , 2PM . hikhik ^^ entah lahh , dulu bukan main lagi aku minat Taeyang BigBang , siap dengan muka dia jadi wallpaper handphone aku . hehe . tu dulu lah . zaman tu aku still pakai handset sony ericson . tehee ~ sekarang dah berubah fikiran , cause aku suka dekat mr. C tuuu , aku pun automatically boleh suka dgn Nickhun . why ? cause muka mereka sama ! awww >< tapi aku sure laa , aku takkan dapat couple dgn 2 oranggg ni . huffttt -_-' kay kay , continue with my story . nak tengok picture sekali ke ? okayy , for you all , aku sanggup download and upload :)

1st picture ( from left ) : chansung , taecyeon , junsu
2nd picture ( from left) : wooyoung , nickhun , junho

CHANSUNGbirthday : 11-2-1990
height : 184cm
weight : 75 kg
place of birth : don't know ( mr.google tak cakap pun dia lahit kat mana -.-' )

TAECYEON birthday : 27-12-1988
height : 185cm
weight : 76 kg
place of birth : busan , south korea

JUNSUbirthday : 15-1-1988
height : 180cm
weight : 68kg
place of birth : daegu , south korea

WOOYOUNG birthday : 30-4-1989
height : 178cm
weight : 65 kg
place of birth : busan , south korea

NICKHUNbirthday : 24-6-1988
height : 180 cm
weight : 64 kg
place of birth : rancho cucamonga , california

JUNHObirthday : 25-1-1990
height : 178cm
weight : 67 kg
place of birth : Ilsan , korea

okayy , enough of it . kayy , babai . aku nak out . if anything wrong about they bio , im sorry . yosh , gamsahamnida :) ish ish , apa laa bahasa yg aku mencarut nii . -.-'

lawak hantu --'

Apsal kau ni asyik menggigil je?”


“Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais…sejuk!!” Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.


“Ooo..kesian… aku dulu mati sebab heart attack.” Kata Hantu A ramah.


“Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-

lepak ngan family kau sekarang.” Balas Hantu B.


“Dah, aku dah buat dah! In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya…” jawab Hantu A sayu.



“Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..”


“Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So pada satu hari, aku ingat nak perangkap la isteri

aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku

syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap

diorang.”


“So, ko dapatla tangkap diorang?” tanya Hantu B penuh minat.


“Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak

ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling

umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat

berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak…” kata

Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.


Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,


“Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi." 

Grey-son Michael Chance

assalamualaikumm . tehee ~ oh yaa , ada tengok title ? kenal tak budak yang cute ni ? hehe ~ now , aku nak cerita serba sedikit about him .
NAME ----> Greyson Michael Chance

AGE -------> 16 August 1997 ( what ?! aww so cute . aku sangka dia still 10 years old gitu XP )
mula bermain piano pada usia 8 tahun dan mempunyai tiga tahun pelajaran piano . walau bagaimanapun , greyson tidak mempunyai latihan formal vokal . dilahirkan di Wichita Falls , Texas . Chance merupakan anak bongsu Scott dan Lisa Chance . Dia mempunyai kakak perempuan yang berusia enam belas tahun , Alexa dan saudara lelaki yang berusia sembilan belas tahun , Tanner . kedua-duanya juga bermain alat muzik .
okayy , how is it ? lengkap ke ? tehee ~ semua ni aku dapat dari encik google . thanks mr. google :) okayy , aku nak out ni . tak tahu lagi nak post apa tahh . hee ~ oh yaa , cuti sekarang sangatt boringgg . kalau korangg ada vacancy for 1 person untuk cuti sekali , boleh nini ikut ? hee ~ muka tak malu . kalau mama tak kisah , aku nak kita orang pergi kuchinggg or mukah . dapat tengok pantai . dah dah , angan-angan je lebih , aku nak chao dulu . okayys , bye . assalamualaikum and chill :) and lastly , control yourself if you see this picture :D

okayy bye :)

JANGAN MENANGIS KAKAK ! :'(


assalamualaikum :) hpoe korang enjoy baca ya ? kisah yang aku sendiri reka . no ciplak-ciplak punya . copyright by nini :)

  Aku menangis di bawah pokok mangga di depan rumah kami sambil memeluk erat gambar arwah Haiqal Arman Arfiq Bin Adam . air mataku terlalu murah dirasakan saat itu . wajah mulus itu aku tenung dengan perasaan hiba . tiba-tiba aku teringat tentang masa silam dahulu .
  Sewaktu Arman dilahirkan , akulah orang yang paling gembira saat itu . masakan tidak , selama ini aku cuma keseorangan lantaran aku anak tunggal . mama ku telah melahirkan seorang adik lelaki yang comel dan mirip wajahku . sudah 11 tahun hidupku keseorangan , aku perlukan teman di sisi . dengan air mata kegembiraan aku memeluk Arman yang baru lahir . namanya , Haiqal Arman Arfiq mirip sekali dengan namaku , Hanis Aira Arni . Keesokan paginya , mama sudah boleh keluar dari wad dan aku mengambil tugas mama menjaga Arman . papa membenarkan aku menjaga Arman sebaik-baiknya .
  2 tahun berlalu , Arman sudah besar dan mampu berjalan . tanpa aku sedari , aku semakin kerap memarahi Arman kerana cemburu melihat mama dan papa lebih mementingkan Arman dari aku . suatu hari , Arman terkoyak kertas kerja sekolah aku . aku begitu marah lalu memukul lengan nya sehingga dia menangis . papa bingkas turun dari tingkat atas .
" Aira ! kenapa pukul adik sampai macam tu sekali ?! " soal papa berang sambil cuba memujuk Arman .
" papa tengok lah kertas Aira ni ! habis Arman koyakkan ! macam mana Aira nak buat homework ?! " aku menjawab papa sambil menahan tangis . tidak pernah papa menengking aku sebegitu rupa . mama sudah tergamam lalu mengambil adikku dari pangkuan papa .
" papa tak pernah ajar Aira pukul orang ! kenapa ni ?! semasa Arman lahir dulu , Aira sayang dia ! kenapa hal macam ni Aira dah nak mengamuk ?! kan papa boleh tolong Aira fotostat semula ?! " papa mulai berang sambil bercekak pinggang . aku sedikit takut .
" papa nak tahu kenapa Aira makin benci tengok adik ?! sebab dia lah papa dan mama dah lupakan Aira ! mcam Aira tak wujud je dalam rumah ni ! Aira sakit hati papa ! i hate him so much ! " aku menangis teresak-esak .
PANGGG ! perit sekali tamparan papa . aku mengusap pipiku yang terasa pedih . laju air mataku mengalir . pertama kali dlm hidup papa menamparku . sewaktu dulu , menampar aku pun tidak pernah , jauh sekali memukul aku . aku menjeling papa dan Arman di sisi mama lalu berlari masuk ke dlm bilik tidurku . pintu bilik aku hentam sekuat-kuat hati . bergegar seisi rumah itu dengan hentaman pintu . aku menyembamkan wajah ku di atas bantal sambil menangis teresak-esak . aku tertidur dlm tangisan .
  Keesokan harinya , aku bersiap sedia ke sekolah . aku turun untuk sarapan . tidak seperti biasa , aku akan mencium pipi lembut Arman sebelum ke sekolah . Petang itu aku pulang dari sekolah , aku melihat kelibat Arman di dalam bilik tidurku . aku menjadi berang .
" apa adik buat dalam bilik akak ni ?! " aku menyoalnya geram . dia menghisap bibirnya sambil memandang wajahku dengan rasa simpati . aku lantas menghalaunya keluar . aku mendengus geram lalu terus mandi . entah kenapa malam itu Arman begitu rapat dengan aku . selama ini , dia jarang duduk di sebelah aku untuk menemani aku menonton televisyen hingga larut malam . tetapi , lain pula malam ini . dia menghampiri aku dan dengan selamba berbaring di atas ribaku . aku sedikit kaget . namun rasa tersentuh menggunung terhadapnya . lantas aku mengusap rambutnya sehingga dia tertidur . sebelum tidur dia sempat mencium pipiku manja dan tersengih memandang wajahku . aku tersenyum . tepat jam 12:00 pagi , aku mengangkat tubuhnya untuk menghantarnya ke bilik tidur . terus Arman tersedar lalu berkata-kata dengan pelat nya .
" Aman nak tido ngan akak malam ni . leh tak ? " suaranya penuh mengharap . aku mengangguk lalu membawanya ke dalam bilikku . sebaik sahaja aku berbaring di sebelah Arman , dia memelukku erat . aku memandang wajahnya dengan pandangan yang tulus seolah-olah dia akan pergi juah esok . lantas aku memelukku dan kami tertidur dengan lena . aku sayang dengan Arman . esok aku mahu bermain dengan dia puas-puas .
  Pagi itu , aku bangun dari tidur yang panjang . terus aku meraba-raba mencari Arman . tetapi tiada . aku mengeluh . pasti dia sudah bangun . aku keluar dari bilik . tekejut aku melihat papa dan mama bersiap-siap berbaju kurung dan teluk belanga . aku kehairanan . dan yang peliknya , mama seperti menangis , dan papa seolah-olah tiada mood pagi itu . lantas mama menyuruh aku mandi dan memakai baju kurung . aku mandi lalu terus lupa akan Arman . papa mengajak kami pergi ke hospital . di hatiku terasa lain sekali pabila masuk ke wad kanak-kanak . persoalan di minda ku terjawab bila melihat Arman yang terbaring di salah satu katil di situ . dia seperti akan pergi selama-lamanya . aku terus menangis lalu mencium nya sepuasnya . dia memegang pipiku lalu berkata-kata walaupun suaranya amat halus seperti angin .
" akakk .... Aman sayang akak ... " aku terus menangis tersedu-sedan di situ . mama dan papa memelukku erat pabila doktor mengatakan nyawa adikku bagai telur di hujung tanduk . rupanya adik menghidap penyakit jantung berlubang . dan dia masih terlalu kecil untuk melawan penyakitnya itu . aku mencium dan memeluknya seerat-erat nya . perkataan terakhir yang aku dengar , Arman memegang pipiku lalu mengatakan jangan menangis . terasa tangannya begitu sejuk dan lembut . kanak-kanak ini begitu kecil untuk menghadapi ujian ini . tepat jam 2:00 tengah/hari , Arman menghembuskan nafas terakhir nya di sisiku . aku terus pengsan selepas melihat Arman yang sudah tidak bernyawa lagi .
  Jenazah Arman dikebumikan secepat yang mungkin . mama tersedu-sedan di sisi papa . papa mengusap lembut bahu mama . aku pula dipujuk oleh saudara-mara aku . sebelum arwah dikebumikan , aku sempat mencium dahinya . terngiang suara Arman pagi tadi . " jangan nangiss kak ! "
  Aku memeluk lagi bantal busuk Arman . terasa begitu dekat aku dengan arwah . kini sudah setahun pemergian Arman . jujur aku amat merindui wajah comel dan manja itu . aku terus tersedu lagi . semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di sisi Allah s.w.t. .

okayy , best tak cerita aku ? jujur kay , aku yang cipta . and aku pun nangis jugak baca cerita ni . hikhik. kay . sekian . assalamualaikum :)

PARTY AT SUGARBUN WITH BFF :)


assalamualaikum :) hee ~ korang nak tahu tak , aku sekarang dah mula berjinak-jinak pakai shawl . okay tak muka aku pakai shawl ? nanti korang tengok laa picture aku kay ? oh yaa , ada tengok title ? humpp , 12.11.11 , kami adakan party sekadar suka-suka je . oh yeahh :D memang bestt sangat . and the worse thing ever is , kami main baling ais-krim . hahaha XD mmg kotor habis muka dan rambut kita orang kena ais-krim . huhu ~ nak tengok picture tu ? okayy . japp japp . aku upload ni . oh yaa , yg dtg hari tu ialah AKU , EYMA , MIRZA , SHEEDAH , BABY , ESHAM , NATASHA , JOESLY , YANA , FIRA AND RAHMAH . tak banyak kan ? tapi walaupun tak banyak , tetap meriah mcm 1OO orang yg dtg . tehee ~ yang lain ? semua tak dapat . humpp ~ okayy . enjoy the picture :)










                                                                     okayy bye :)

OH YEAHH ! :D



assalamualaikum ! ngee ~ aku ada cerita ni ? nak dgr tak ? hehe :) aku rasa aku lah orang paling happy hari ni . today eyy , aku pergi sekolah cause nak ambil report card . guess what , aku dapat number 5 ! OH YEAHH ! HAHAHAH ! XD seronok sangattt ! then , kita orang pergi rumah syafira and yana . bestt cause first time naik ferry . hihi ( budak sakai ) . lepas tuuu , aku lepak pulak kat rumah eyma . hee ~ and paling best sekali , aku and mirza ( mr. M ) dah berbaik semula . weee ! ni yg paling best . ye la kan , before ni kita orang rapat . then tetiba je dia marah aku . bila dia salam aku semalam cause nak minta maaf , aku rasa nak nangis je . hee ~ cengeng . kahkah :D anyway mirza , thanks cause kau dah maafkan aku . kat parkson tu mula-mula aku gurau je ckp dkat eyma yg aku nak mkn hot&roll . tetiba je mirza ckp dia nak belanja kita orang makan hot&roll . oh yeahh ~ entah tetiba je kami boleh rapat mcm dulu lagii . tapi dulu kami tak pernah rapat mcm ni . haha . rasa mcm dgn abg sendiri pun ada . upp , aku takda abg , that's why bila aku ada kwn lelaki , aku rasa mcm aku ada abg sendiri . kehkeh . kawan-kawan yg lain pun best jugak hari nii ! and paling aku rasa malu sangat hari niiiiii , aku nak balik dah cause lewat sangat . mama aku dah marah . aku nak balik , tapi diaorang tak kasi aku balik sorang-sorang . ouchh , tetiba aku touching and terus nangiss kat situ . hahah . then mirza ckp terharu dia tengok aku nangiss . hahah XD lucu betul la . congek betul aku , sikit-sikit nak crying . haishh --' then penghujung cerita aku pun balik dgn BFF aku , sheedah . BFF aku yg lain stay kat parkson . aku pun salam gang aku . then bila aku salam mirza pulak dia buat mcm aku ni budak kecik . huftt --' . and the awkward part , bila aku salam joe and shah . haishh , bkn apa , joe nak pindah kuching . no no no no >< ! aku tak mahu kita orang berpisah ! huftt , harap-harap tak jadii . kalau jadi pun , aku harap kau tak lupakan aku kay kay ? okays , dah lah aku nak out ni . byebye :) for my BFF , ku sayauu takurg gegilak eh !

you know that i love you - xoxo

assalamualaikum :) humpp , korang semua familiar tak dgn word yg aku jadikan title ni ? hoho ~ bagi peminat stia cerita gossip girl , of course korang tahu . tapi , aku ubah sikit , yang asal sebenarny you know that you love me - xoxo hehe ~ ni aku nak story kat korang semua , hope korang sudi baca kisah aku hari ini yg sangat bestt !
haha , tadi kan kan , time aku dekat sekolah . hihi ~ malu pulak nak cerita . hee ~ kat kantin tadi aku and eyma c'congek pergi beli makanan . sbb aku dh lapar thp gabann . kehkeh . mcm biasa laa , aku dgn eyma ni , pantang nampak budak handsome , sibuk lak mencari kan . nyehnyeh . time aku tngh berkungfu ( gimik je lebih ) nak beli makanan , tetiba je eyma tarik tangan aku then tunjuk kat belakang kantin . me , dgn muka blur cmpur geram tertanya-tanya siapa la yg eyma tunjuk kan and omg im just shock mcm kena kejutan electric . woww , aku tengok mr. c dan gang dia tengah lepak kat belakang tuu . heheh ^^ aku sengih-sengih and terus chao setelah beli makanan tadi . and , bila aku lalu dkat depan dia , aku tak sengaja terlanggar badan dia . weepp , tinggi btul mamat tuuu . dia terlanggar bahu aku . and aku , terus aduh ! tak cukup sekali , aduh , aduh , aduh ! ( kerek betul aku --' ) dia terkejut , then terus pandang muka aku . and omg buat kali kedua aku ucapkan bila dia berikan senyuman yg paling manis pernah aku jumpa . aku terasa macam dah jatuh ke dalam dakapan awan-awan yg lembut seperti marshmallow dan gula-gula kapas ~ ecehh , skema btul ayat tuu -.-' haha ! anyway , aku happy sangat-sangatt hari ni ! weeee XDXD now , aku tngh chatting dgn secret admirer number 3 aku . haha XD elehh , kerek betul aku ni . yg pertama , mr. C , yg kedua mr. I and lastly , mr. S :)) upp , bkn S dulu tu yahh ? ini lain punyaaa :P ngee ~ dahlah , aku nak out dulu . aku dgn eyma ni , kalau bab lelaki handsome mcm korea or japanese gitu mmg syok terus laa . upp , lupa lak kwn aku yg comel lagi tiutt sorang ni , rahmah :)) okayys , aku nak chao . sekian , assalamualaikum :)

                                            TATATATATATATATATATATA :DD

when i'm crazy , this is what i do :D

hello and assalamualaikum :) chill . hee ~ hari ini sangat sangat super duper buper HOTT and i'm getting crazy with my sista . kay kay , so on . ada tengok picture itu eyy ? hodoh kan muka aku ? hee ~ gumukk and sihat . kwang kwangg --' okayyss . hope enjoy the picture :)








hahahaahahha --' bodoh sungguh muka aku kat situuu ~~' black shirt , my sis . heyysss , ada lagi kat bawah :)





hahaha XD ketawa buat kali kedua --' kayss , im ugly . pufttt -__________________-





ohyeahhh :D i like this picture . rugged ! but aku menyampah kat orang sebelah aku tuuu . time snapsnap dia texting pulak --'




okenggg , last picture of the day :DD taraaaaaa , weepp , aku cover muka la pulak . okayy , aku nak out . si kakak aku yg kerek lagi sewel nak pakai . hoho ~ boh manas :P



       TATATATATATATA :D

esok dah raya haji ?

hoit , assalamualaikum you all ! hee ~ yaww , esok dah raya haji ? haizz , pejam celik pejam celik , raya puasa dah berlalu rupany . humpp , tak terasa pula kan kan ? oh yaa , lupa pulak nak cakap . ehem ehem  , tengah/hari tadi aku and family aku pergi butik mama aku . hee ~ kerja aku ? wakakak :D aku online and tolong pijak lantai yg uncle azrul aku dah gam . HOHO ~ besttt sesangatt :) okayyss , aku nak out ni . my kerek sis nak pakai . hahak . jgn mrh :P yosh , tata and assalamualaikum wbt :)
p/s : esok aku nak tengok lembu kena sembelih :) wee ~

                        SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA HAJI 2O11 :)

today was suck :/

hoitt ! assalamualaikum ! sudah baca title ? humpp , now aku nak luahkan sedikit perasaan yg aku rasa dah lama kot aku pendam . baik aku luahkan before expired ( haha ) tak lawak mana ny pun . sakit hati lagi ada -.-' okayy , one word describe how suck today is , SIAL ! huftt -.-' ada la sorang budak tu yg baru-baru tak seteru dgn aku . haiyaa :( so bad ehh . upp , sorry yahh . yg aku ckp sekarang takde kena mengena dgn budak metho :) understood ? hufft , okayy , back to my story . hari ni dia text aku and ckp ***** kau ! wahh ! mmg arghh ! geram campur sakit hati laa ! ish , apa la aku merepek ni . perey # dah-dah . tapi aku ada jugak happy hari ni . sikit laa . tak banyak . BM aku dpt A . wasehh . mmg aku terkejut jugak la tapi aku control je . MUAHAHA ~ tercapai jugak hasrat aku nak capai at least 1 A kan kan ? ^^ haha XD okengg , time's up . aku nak check fb aku pulak . haizz , lupa nak ckp , aku ada kenal budak sorang ni iaitu cousin eyma . dia ckp cousin dia handsome . waa , mmg pun . hehe ~ aku break-up dgn syafiq pun sbb dia . bohsia betul aku . haha . bohsia junior :P okayy la tata :)

exam dah habis ! oohyeahh :D

heyyy all ! assalamualaikum ! hekhek . sekarang kita orang dah habis final exam . so ,  aku rasa releave sangat cause takda lagi laa nak perah kepala hotak aku ni kasi jawapan bagi setiap soalan . and paling bestt , KH senang weii #berlagak betul . tapi sumpah mmg senang . aku tanya Rahmah pun dia ckp senang . alaa , tapi exam kali ni aku mmg struggle betul-2 lah . MUAHAHA ~ and malam tadi aku mimpi woo ! aku mimpi aku kena culik ! HAHA XD bila aku bangun aku terus pandang kiri pandang kanan . laa , dlm bilik rupanya . aku kena culik dek orang bangla . haha ~ motif ? dia orang nak duit dari sekolah . haizz . kalau jadik betul-2 mmg haru laa . korang ambik la duit sekolah tu ! i dont care la ! haha ~ #kejam betul aku . bangun-2 je aku terus ketawa . kesian kan aku ? tapi sumpah aku taknak benda ni berlaku betul-2 . apa korang rasa kalau kena culik . huii , nyawa ibarat telur di hujung tanduk laa . isk isk ! okayy laa . humpp , aku dah update entri ni , hope korang sudi baca . yela , aku post belum tentu ada orang nak baca :/ HAHA ~ okengg , time's up ! assalamualaikum and bye-bye ! :))

WHAT ?!

assalamualaikum pembuka kata dari saya . cewahh :D haha . upp upp , ada tengok title tuu ? huftt , pagi-2 ni bangun je aku terus hadap laptop . yaa , memang aku macam tuu ^^ . and aku taip facebook.com , then aku log in lah after tulis password and email aku . notification ? 2O . friend request ? 1 . aku bukak la notification dulu . aku baca satu-2 . and paling mengejutkan sekali ialah ... mr. M ! god dia request supaya aku jadi sister dia . im a little bit weird plus shock and happy . kenapa aku happy ? ye la , aku dari dulu lagi dah nak bertegur dgn dia , dia tu je yg sombong . humpp , its okay . mungkin ini baru permulaan . lama-2 , insyaallah kitaorang akan bertegur balik . AMINN ! memang aku terkejut tahap beruk somalia laa pagi ni . hahaha ! oh yaa , and aku accept request dia tuu . motif ? aku tak tahu . harap-2 , aku accept request dia tu tanda dia tak mrh aku lagi dah . past is past babe . humpp , mungkin dia tak dapat lupa kot . anyway , sampai mati aku akan sedia memaafkan kau mr. M . aku tahu , kau mmg marah sangat kat aku . but always remember , past is past . apapun yg terjadi , aku akan sedia memaafkan kau wahai mr. M . aku just tak sangka kau boleh tuduh melulu . sedih betul aku tauu ? okay laa , bye . assalamualaikum and adios :'D

malam yang membosankan -.-'

assalamualaikum and haluu . boring betul malam ni . and aku rasa sunyi sepi . haizz . argh , bkn apa . esok birthday si smurfie aku . haha . nak tahu kenapa aku gelar dia smurfie ? cause dia cute mcm smurf . humpp , nanti la aku call dia . and , the most special thing i want to do is ... aku nak jadi org pertama yang wish happy birthday kat dia . HOHO ~ tepat pukul 12:00 malam . aku akan call dia . wasehh , baru sweet kan ? hee ~ okay laa , aku tak mahu post banyak-2 . futhermore , aku still pakai school uniform sekarangg ! haha :) okayy , before mama aku mengamuk tengok aku balik sekolah aje dah mengadap laptop , baik aku angkat . humpp , assalamualaikum and adios! :DD

sekolah idamanku :)

assalamualaikum ! tengok title tuu ? haa , aku kasi ciri-2 sekolah idaman aku yekk ? ngee ~
#1 tentukan sendiri cikgu yg mengajar . tak mao cikgu yg garang thp cipan :)
#2 tak perlu pakai pakaian seragam . belajar bkn pakaian tapi org ny . kan kan ? ^^
#3 malas nak ambik exam . kalau dah ready baru laa ada exam . hee ~
#4 taknak buat kerja rumah . kerja sekolah , buat kat sekolah laa , kat rumah relax :D
#5 belajar guna internet . baru enjoyy ! terbaekkkk XP
#6 kantin mesti mcm restoran 5 bintang , bersih and siap ada waiter tanya nak mkn apa . cewahh !
#7 bangunan sekolah mesti mcm hotel . siap ada swimming pool segala bagai . baruk syiok ^_<
#8 perhimpunan mesti kat pusat-2 peranginan . ucapan-2 tak perlu .
#9 hadiah pelajar cemerlang , msti la Ipad , Ipod . kan kan ? baru semangat ! ni setakat kotak pensil , poorahh !
#10 last , tak kira teruk mcm mana pun markah , mesti lulus ! siap letak A lagi ! woww :O

korang rasa , ada tak sekolah mcm ni ? hoho ~ kalau ada , aku nak daftar :)
okay laa , sekian .
BYE !

miss you all :'D

Heyy all ! upp , lupa lak . assalamualaikum all ! hehe , rindu kat korang sesangat laa . haizz , sekarang aku exam . huftt , harap-2 meningkat gred or kedudukan aku . jgn nanti kedudukan naik , gred turun :( haiyaa ! dont want ! isk , humpp . aku ada story mory ni . kau tau tak , aku rindu sangat ngn mr . C , mr . S and lastly , mr . I ! aik , banyak kan ? haizz , bkn cur-angg . tu secret admirer . haha XD and now aku pelik bin ajaib tauu . aku skrang rapat dgn Harris aka Is . tapi , banyak yg slh anggap or tak suka . heii , aku kwn dgn dia kacau korang ke ? kalau ya pun , apa salah ny kan ? humpp , lantak diaorang la suka tak suka . korang nak lantak tiang gol pun aku tak kesah . iskk , mencarut la pulak . okay laa , tak tahu nak ckp apa . last kot post aku nih . humpp , nak suruh mama byr broadband . dpt aku post bnyk-2 :D ngee ~ okay laa papai !

baby im so lonely

assalamualaikum and hello :'( see my dunkin' freakin' sad face ? aww , patut tak cerita ni ? humpp , okay . cause aku syg korang aku cerita kay ? ini , pasal capital c lagii . arghhh .dia dating depan mata aku ! huftt , so sad maa . it's okay . hahaa XD aku tahu aku takkan dapat dia . cause of what ? meh aku list kan . taraaaa !
#1 he's chinese , so confirm la tak layan sangat budak melayu mcm kita orang ni . lebih-2 lagi aku :(
#2 dia choosy . kalau nak girlfriend must chinese too maa ! :'(
#3 dia lebih pentingkan basketball dari gf dia . humpp , mahuny aku dating nanti topik basketball je . pening ><
NAHHH . see ? tapi he so freakin' damn cute looo ! humpp , okay laa . this all i can post . no more idea nak sumbang kat entri kali ni . hoho xoxo ! okay laa papai :D
                              # NOW AKU LAYAN LAGU TONIGHT BIG BANG
                                     perlu ke cakap ? dush ! kena batang hidung sendiri !

BAD DAY

assalamualaikum . yesterday memang bad day :( the worst thing that ever happen to me ! camni cerita ny . semalam , kan hari rabu . so , aku pjk . lepas pjk as usual mmg kami akan lepak kat kantin . time tu ada capital C duduk sama . apa lagi aku , mmg terus merah muka. haha XD tapi lain pulak dgn eyma . capital R dia tengah dating . aww , mmg eyma takde mood time tuu . and tetiba dyg ct ckp dia nak panggil capital C . aku ckp , so ? like i care ! huftt , menyesal aku ckp camtu . dyg ct pantang dicabar , dia terus menghampiri capital C and says ..
dyg ct : hey c***g ! kamu ada tengok budak perempuan itu kah ?
capital c : which one ? (blur)
dyg ct : ituuuu ! ( sambil tgn tunjuk aku ) she like you ooo ..
capital c : huh ? oh . ( still blurr )
ohmy tuhan je tahu aku mmg malu time tu !! then kwn capital C sengaja pergi dekat aku nak lalu .. then aku kena jelingg. ohmygod ! kesian kan aku ?! tapi capital C just tengok je muka aku . humppp , then masa aku sekolah kwn dia yg lain pulak mcm sengaja nak tengok muka aku dari jarak dekat .ohgod , korang mmg sial laa ! erghh ! kan dah kena benci ?! arggghh ! dahlah no mood ni !

morning :D

assalamualaikum and morning all ! aik, apa kes pulak laa aku ni boleh ceria semacam . ceria apa ny , aku sakit tekak skrang ni tau . uhuk uhuk ! :/ blog aku ni dah tahap hancuss melencus daaa . aku pun tak tahu nak cerita pasal apa ni . hoho ~ oh yaa , tak lama lagi nak exam, and aku ? study ? humpp , boleh lah kot . insyaallah kalau ditakdirkan okay result aku , okay la . tapi for this last exam , aku mmg struggle untuk dapat A for 1 subject at least . haha , kalau yg pandai tu baca entri aku kali ni mmg ketawa . ye la , BM senang apa ?tapi cikgu kedekut markah . BI pun senang , tapi kalau bab essay to ... huftt mmg teliti habis dia check . hahhaa XD haha , okay la , aku nak out ni . banyak lagi kerja nak buat . and pasal aku dgn syafiq .. entahlahh . aku chat dia tak reply . aku call diatak angkat , aku text pun dia tak reply . what happen? is it about the married thing ? duhh , memalukan !

kerja aku dalam kelas :D

assalamualaikum and hello again :D hahaaa . before aku tulis something baik aku ketawa . why ? because hari ni aku , eyma , rahmah , baby , sheedah and harris buat kerja gila dlm kelas ! aku , harris , eyma dan rahmah main tic tac toe masa BM . and time SEJARAH kami mengumpat cikgu . hahaha ! bodoh betul ! i know its wrong but it's funny babe ! tapi sorry laa aku tak kasi tahu nanti dosa pulak kan ? kami ketawa bagai nak rak kelas . dahlah cikgu asyik warning suruh diam . haha ! we dont care ! kami ketawa sebab baby ckp cikgu s*** pakai ****** ! hahaha ! part tu aku mmg pecah perut gelak sakan ! hahaha ! bodoh betul laa . hump , aku rasa sampai sini saja celoteh nini kali ini ! dah , byee ! :D oh yaa , happy birthday to harris ! my besties !

you change my whole life ♥


assalamualaikum and hello :) hump , ada tengok title and smile tu ? hihi :D today aku sesangat happy ! cause im not single anymore ! hehehe XD waa ! dgr jap kisah aku ni . for followers aku or yg kenal aku sekarang ni , korang tahu tak Yasin ? aa , my kerek friend ! haha ! Yasin la tolong aku ngn dia ~ alaa , time mula-2 budak ni msg aku , aku rasa mcm nak sumpah jee . aku time tu dahlah takde mood sbb flu , tup-2 text ckp boleh kenalan .ee , geram tol laa ! aku mrh la kat Yasin tu . last-2 , gaduh guna hp dia ni hah ! haha :D tu je kisah aku ngn dia . then , dia ajak aku couple . walaweww ! face to face pun tak pernah derr ! -___- aku buat tak reti . dia cakap , dia btul-2 suka kat aku . weww ~ aku mula-2 fikir ni serkup je . haha . dah-2 , ni bio dia . ^^ hump , his name ~> mohamad syafiq . hahaa ! hambek engkau . tulah , nak sangat couple yg baik mcm sis aku tu , tup-2 nama pun sama . wargh , nama boyfie sis aku syafiq jugak . alahai , apalah nasib :/ dia baik , caring , romantic gitu . hikhik . and lastly , dia ni manja . hahaa XD hump , umur dia same with me . favourite colour ~> blue and purple . hahaa ! hump , birthday ? 2.11.97 . waa ! hampir sama dgn aku laa ! aku 22.11.97 ! weee ~ dia sekolah kat tung hua . and yg paling buat aku gabra is , tahun depan dia pindah methodist woo ! -_____- panic ! hump , aku ni takleh nak berdepan dgn pakwe 24 hours . takleh nak gerak bebas , and paling teruk .. tak boleh suka capital c lagii ! waa ~ it's okayy . hump , lama dah aku cuti . dekat nak 3 hari ( memang pun tiga hari ) . and today aku school balik . esok cuti . -_____- memang capekk betul kalau sekolah mcm ni ! sabo je laa ! okay la nak out ni . panjang pulak celoteh amoii nasi lemak ni kan ? out ! bye :D

                                                         SHAFIQ  ♥  NINI

                                           

freak weekend

assalamualaikum and hello :D err , nak cerita apa ni ek ? tak tahu lah pulak . oh ya , aku sangat bosan and agak letih this weekend cause sekolah main lompat daa -____- esok cuti , lepas tu hari rabu school balik then khamis cuti and jumaat school balik . aduhh , letih laa . lepas tu kan , hahha XD aku ada cerita lu fu cu fu ni ! ekk , time aku dan sheedah otw balik school jalan kaki , aku baru sampai depan rumah . time tu aku dh gabra jgak cause hari dh gelap ( Malaysia cepat gelap sekarang ni ! ) aku lari naik atas then .. puppp ! aku terlentang ! hahhha XD memang malu habis aku time tu cause ada la budak budak motor lalu then gelak sakan kat aku . elehh , aku siku kang hah ! aku buat selambe kodok je then terus masuk rumah walaupun muka tebal 1O inci daa ! >.< iskk , malu betul ! dahlah salah seorg budak yg gelak kat aku tu my kawan facebook ! omg ~ malu betul laa ! ish , bosan ny minggu ni ! FREAK >.< okay la time to go nak peluk my kucing and write something in my paris book ! adios ~ lalala ~ layan lagu ' hanyut acoustic version ' jiwanggg ! layannzz -_____- sambil buat mata juling kat kucing aku yg kurang comel :)

paris ohmy i wanna go there

assalamualaikum and hello fellas ! hump , first of all , cantik tak my new book ? ahha XD remind me of paris . gaga :D arr , really wanna go there with my besties ! tempat yg aku sangat-2 nak lawat . acc , this book my sheedah yg belikan for me ! aww ily . baik kan dia ? dahlah buku ni mahal , sanggup dia belikan for me ? ala , harga dia RM9.8O . dekat-2 nak RM1O . uuu , kalau aku tak rela nak beli . but i like it babe ! ada time aku pergi paris betul-2 gerenti syiok kan ? aku buat buku ni as my life folio aka blog bergerak . cewahh ! :D sekarang ni dah ada picture eyma kat dalam ! aww god yg lain aku basuh nanti okay ? no kecil hati girl ! isk , semalam time aku jalan-2 kat parkson boleh terserempak dgn si comel twin evva and scha kiera . mereka berdua so damn cute and childish :) urr , acc im jealous cause she's cute ! >.< okay la aku nak out ni bye XD