Sigh = = '

   Assalamualaikum and anyeonghaseyo everyone! Hm, hari ni saya nak cerita sikit pasal jadual saya pada minggu depan. Errr, tengkuk ni rasa macam kena karate aje bila dapat kertas jadual latihan dari Halim.


     Latihan Kawad Kaki dan SENTAP untuk Kem Peringkat Negeri dan Hari Sukan Sekolah

      Tarikh               Hari                  Masa
      18/6                 ISNIN               0330-0500
      20/6                 RABU               0330-0550
      22/6                 JUMAAT          0330-0500
      23/6                 SABTU             0700-1100
      25/6                 ISNIN               0330-0500
      27/6                 RABU               0330-0500
      29/6                 JUMAAT          0330-0500
      30/6                 SABTU             0700-1100
      2/7                   ISNIN               0330-0500
      3/7                   SELASA           0330-0500
      4/7                   RABU               0330-0500
      5/7                   KHAMIS          0330-0500
      6/7                   JUMAAT          0330-0500
      7/7                   SABTU             0200-0500

     KEHADIRAN ADALAH WAJIB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Ya Allah, saya tak tahu nak cakap apa sebaik sahaja baca isi kandungan kertas tu. Waaa, penatnya! Tapi, dah namanya pun wajib, saya mesti hadir jugakk. Lagipun, kami akan berkawad pada hari sukan sekolah nanti. Seronoknyaaaa! Tapi, bila saya baca Kem Peringkat Negeri tu saya jadi takutlah pulak. Hahaa. Dahlah tahun ni kami PMR. Arghh = = ' Saya makin aktif pulak dengan aktiviti luar. Hm, takpa. Saya cuba seimbangkan kedua-duanya sekali. Dalam pelajaran dan kadet koreksional. Buat masa sekarang, so far so good. Exam lepas saya dapat 5 gagal. Aaaaa :O Tapi, sekarang ni okay sikit laa. Saya dapat 3 aje gagal. Heee. Yang pastinya Sejarah dan Geografi saya dah lulus. Syukur alhamdulillah :D Tapi, maths dan science saya memang nyawa-nyawa ikan :( Kesiannyaaa tengok markah saya tuu. Hihii :'P

  Eh, esok saya nak outing dengan kawan-kawan. Hm, kalau jumpa saya tegur-tegurlah eh? Kalau saya tak tegur ke, apa ke, maaflah. Saya ni jenis senang lupa. Har har ;D Oh yaa, saya ada pengumuman ni. Ehem-ehemm .......

*TERBUKA KEPADA PEREMPUAN SAHAJA!!!

   KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MENYERTAI FUTSAL, SILA HADIR PADA HARI JUMAAT/SABTU ( 220612/230612) BERTEMPAT DI TN SPORT (SIBU, SARAWAK). JIKA BERMINAT, BOLEH HUBUNGI AHLI PASUKAN BALLBUSTER FC.
  SILA HUBUNGI :- Nurmi 0148834540 @ 0146826605
- Wani   01115884668
-  Nisa   0168504351

Hanya di Sibu, Sarawak sahaja. Harap maklum. Jika berminat, apa lagi ...  JOIN LAH! :)
Okay, sudah habis membaca? Hm, actually pasukan Ballbuster Fc nii kakak saya punya group. Mereka tak cukup orang, so kalau berminat call aje lah ya? Nisa tu kakak sayaa. Hahaa. Oh yaa, lupa nak cakap! Bagi yang berada di luar kawasan Sibu,Sarawak tu, memang dia orang tak dapat ambil. Pasal umur tu, tengoklah dulu. Heee :3

 Sekian sahaja entri saya pada hari ini. Selamat malam and assalamualaikum :)

Kem Beruniform 2012

   Assalamualaikum and anyeonghaseyo everyone! Heee ;) Amacam cuti? Best tak? Ada pergi cuti-cuti Malaysia ke? Hahaaa. Okayy. Now, saya nak cerita pasal KEM BERUNIFORM 2012 hari Khamis minggu lepas. Enjoyyyyy ~

  Saya sampai dekat sekolah pada jam 6.30 pagi macam tu. Lepas tu pergi mendaftar. Orang dekat situ punyalah ramai sampai sesak tempat parkir kereta dekat sekolah kami tu. Habis aje mendaftar, exco suruh kami masuk bilik darjah. Maknanya, tidur dalam kelaslah, tidur atas meja pulak tu. Adoyaii -,- Mula-mula kita orang kongsi kelas dengan budak-budak scout, tapi at last tak jadi. Hahaa. Baguslah. Sukesukesuke :P

  Tak sampai 10 minit, kami diarahkan turun semula. Then, kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan. Kumpulan saya ada 18 orang (tak silap saya) termasuk Haqim. Haqim tu sama kadet koreksional dengan saya. Kami disuruh buat flag. Aiyoo, susahnya! Mula-mula decided nama kumpulan dulu. Ketua kumpulan cakap dia nak nama kumpulan MESTI berkaitan dengan warna biru. Nama dia Wong Xii. Hakhak ;D Salah seorang ahli kumpulan bagi idea nak letak nama Big Bang. Wahhh, saya punyalah suka gilerr sebab saya sukaa sangattt dengan Big Bang. Tapi, at last tak jadi :'( Nama kumpulan kami BLUE FLAME! Saya masih ingat lagi motto kumpulan kami hari tu. "We may not be bright, but we can light you up!" Macam itulah lebih kurangg. Lepas habis buat bendera, kami main games. Game pertama, kami mesti nyanyi lagu. Mula-mula kami nyanyi lagu ABC aje, tapi last-last tukar lagu Negaraku. Hahaa. Ngekkk. Habis main, kita orang diberi masa 1 jam untuk berlatih buat persembahan malam itu nanti. Tak sabarlah :)

  Punyalah letih kami training tengah panas. Haha. Tapi enjoy sesangattt. Kami berlakon cerita ALICE IN THE WONDERLAND. Alice ialah Kak Erin, Harmish pulak Adam yang ambil watak tu. Kak Mila jadi  Red Queen and Kak Churry pulak jadi White Queen. Upps, lupa sorang lagi. Abang Man jadi Hatter. Seronoknyerr. Semua orang sporting belaka. Heuheu :P Habis masa 1 jam, kami kembali berkumpul di tempat letak kereta. Lepas tu, kami mesti main game lain pulak and temanya tak lain tak bukan, air. Hah, mesti basah terukk! First game, memang saya geli sangat!! Masuk dalam parit lepas tu merangkak di dalam parit yang dipenuhi air kotor warna coklat!! Ekhhh, masuk ajelah. Sekali-sekala sporting tak apa kan? Lagipun, saya dapat kawan baru. Budak cina dari Girls Brigade. Habis aje permainan tu, main permainan kedua. Serious saya cakap, game kedua memang bosan! Malaslah nak cerita. Skip game ketiga, kami main ikat kaki guna tali then berjalan serentak. Susahhh. Game   yang keempat, kami main osom@ozom. Kalau kalah kena simbah air. Kalau menang pun kena jugak!! Eee, tak adillah. Lepas habis semua game kami main, kita orang pun mandi sebersih-bersihnya. Sebab badan saya busuk sangat. Bukan saya sorang aje, semua orang bau lembu. Uwekk, hahahah! xDD

  Tibalah malam kebudayaan pada malam itu! Woahh, saya nervous sangat!! Tapi, disebabkan geng-geng yang sporting, saya relaks ajelah. Hahaa. Kesian tengok Abang Man dengan Haqim, habis muka mereka berdua kami make up. Alolooo, saya tengok Abang Man macam zombie pun ada jugak. Haha! Lawak lawak xDD And, tibalah masanya kami buat persembahan. Erghhh, malu-malu!!! Saya ni ada stage-freak!! Bila dah habis, saya lega sangatt! Fuhh!! Habis berlakon, kita orang ambil gambar. Tapi, saya benci tengok gambar tu sebab muka saya burukkkkkk!!!!! Aaaa :( Takpe je lahh. Dah snap, nak buat macam manaaa! :<

  Lepas semua orang habis buat persembahan, kami tukar-tukar hadiah. Saya tukar hadiah dengan budak cina. Tak kenal pun :P And saya dapat hadiah tumbler dari Haqim. Yang lucunya, masa kami belum tukar hadiah lagi, saya cakap dengan Haqim "Wahh, besarnya hadiah! Berik aku jak ae! (Wah, besarnya hadiah! Bagi saya ajelah!) Hahaa. Rupa-rupanya, dia memang bagi hadiah tu dekat saya pun! Alahai, masinnya mulut saya ni. Quackquack :D Habis tukar hadiah, kami balik kelas then tidur. Mula-mula tak dapat tidur, tapi tidur  ajelah sebab dah letih sangat! = = '

  Keesokan harinya, pukul 5 pagi kami dah bangun and mandi. Habis mandi, pakai baju and terus training kawad. Masa training tu, Rashidah menangis sebab abang dia tegur dia. Tiba-tiba aje Adam datang then terus menyanyi. Hahaha. Lucu betul lagu Adam tu. Dia nyanyi "jangan menangis, Rashidah.. jangan bersedih, Rashidah.." Kami pun ketawa. Rashidah pun chill and sempat lagi kami ambil gambar. Besttt. Mereka semua sporting belaka. Lepas tu, kami pun pergi kantin, breakfast. Lepas breakfast, kami pakailah topi yang ada bulu-bulu warna hijau tu. Hahaa. Saya pakai terbalik, sepatutnya logo sebelah kanan. Adam tegur and dia terus tolong aturkan. Aww, thanks ucekk! Hahaha. Kami terus masuk stadium and tengok kadet polis berkawad. 30 minit lepas tu, turn kami pulak berkawad. Saya nervous sangattttt!!! Tapi Adam dengan Kak Dira sempat lagi buat lawak sebab mereka berdua berdiri sebelah saya. Hihii ^^ Masa kawad tu Adam sempat lagi main-main. Dia cakap "panas, panas, panas gila babi." Apalagi, pecah berderai ketawa kita orang! Ada-ada aje dia ni. Habis kawad, kami pun lega! Tapi, semua orang menangis sebab ... tak tahulah kenapa! Saya nak nangis sebab ini tahun terakhir kami dengan Halim (saya tak biasa panggil dia abang), Kak Haslina, Abang Man, Kak Shila@Diana, Kak Mila, Kak Churry, Kak Erin, Kak Ijot, Azri (dia ni pun saya tak biasa panggil abang) and lain-lain!! Mereka form 5 tahun ni. Sedihnyaaa! Mereka baik sangatt. Hahaha.

  Time to go home.. Sedihh. Saya rasa taknak balik. Tapi, takkan nak stay aje kot? Kami sempat lagi pusing sekolah and snapsnap. Err, sedih bila saya tengok video yang Rashidah ambil hari tu. Macam satu family aje kita orang! Aaaa, tak mungkin saya lupa korang sampai mati! Love you all haee. K byee! :')

p/s : Ini gambar kita orang. Saya tak upload semuaaa. Nak tengok lebih banyak, carik di fb okay? ^^



Adam (baju putih) and Abang Man (baju merah)



This is us. Hee, beberapa minit sebelum berkawad. Get ready you alls!


Yeahhh!! Semua buat muka sempoi :P


Dari kiri ; Kadet Bomba, Pandu Puteri, Kadet Koreksional (kamilah tu!), Kadet Remaja dan Kadet Polis. Yang lain tak nampak (Girls brigade, Boys Brigade, PBSM dan satu lagi saya tak ingat :P)



Waaa, spoiler betul si Azri ni. Hahaaa. Sempat lagi dia buat posing ala-ala iklan Rexona dekat situ :D


Family of kadet koreksional photo! Yang pakai baju biru petak-petak tu exco kita orang. Nama dia Azri and abang kepada Rashidah.Yang pakai tudung biru tu Kak Ijot, dia pun exco :)



        BYE!!!