hari yang sangat sangat malangg -,-

Assalamualaikum :( Hmm, hari ini hari sabtu kan kan kan? So, macam biasalah, ada kadet koreksional. Iskk, pagi-pagi je terus mandi and tak sempat breakfast. Sampai je sekolah, terus kawad-ing. Tak tahulah kenapa, hari ni aku boleh takda mood and lambat pick-up. Hishh, mesti tak teguk setitik air and makan langsung nii. Kalau berkawad je asyik-asyik muka aku je yang buat salahh :( Malangnya nasib aku hari ni! And tersangatlah malang bagi aku cause tiba-tiba je pihak penjara datang and tengok kitaorang kawadddd! Makkkk, kenapalah diaorang pilih aku volunteer?! Dahlah aku ni beball, plus kekok pulak cause dari awal dah aku asyik kena tegurr senior. Buduhhhhh >< So, aku moody. Aku memang seball tahap dinasour nak meletupp gitu cause tahu yang aku banyak buat salah. Sure sangat-sangat lah aku tak dipilih. But, it's okayy. Walaupun tersinggung, nanti kalau pergi kem tu bukan setakat tersinggung tapi boleh nangis aku time berkawad. Hishh, kan jadi satu hal? Aku ni sensitif so fahamlah kan? Balik rumah, mama dah janji nak bawa aku pergi butik, but at last tak jadi! Ya Allah, sedih gilerrr. Kenapa aku selalu je kena macam ni. Dah harap hati aku nak pergi sana, tapi last minute tak jadi :'( Sedihh sangatt. Rasa nak nangis je. Then bila kakak aku pun pergi butik sekali, aku online lah puas-puas. Tapi rezeki tak menyebelahi aku. Pakcik aku nak pakai broadband. Hishh, takpalahh. Baik aku nangis dulu. So, kbye and assalamualaikum wbt :'(

cikgu-cikgu yang mengajar kelas 3 Amanah

Hello and assalamualaikum ;) Hmm, sekarang dah mula cuti chinese new year kan kan? So, holiday lah ;PP Okayy,  now aku nak post about para guru yang ajar kitaorang kayss? Firstly nak cerita pasal form teacher yaa? :D
Form Teacher @ cikgu science
- Nama cikgu ni cikgu Siti Rashidah. Guess what, mak kepada cikgu ni dulu form teacher aku time aku tahun 5 & 6. Heuheuheu. Kau adaaaa? ^^ Hee, dahdaah. Kalau korang nak tahu cikgu Siti ni seorang yang lucu, baik and penyabarrr :)

cikgu Bahasa Malaysia
- Nama cikgu ni cikgu Asnah. Hehehe, cikgu ni suka buat lawak and suspens dalam kelas.

cikgu Sejarah
- Nama cikgu ni pulak cikgu NorNisa Asmaran. Hmm, seorang yang tersangatt lah strict and what she wants is PERFECTION (-_-) tapi cikgu NorNisa suka buat lawakkk and sportingg.

cikgu English
- Cikgu ni nama dia pulak cikgu Wen. Rambut dia ikal, and dia suka pakai dress gituuu. Heeeee ~ Sangat bertimbang rasa dan baik hati.

cikgu Kemahiran Hidup
- hehehe, cikgu ni aku tak ingat lah nama dia. Sorry teacher! Baik, tapi selalu sangat kena kacau laa -_-

cikgu Mathematics
- Hmm, cikgu Chua ni tersangatt-sangattt lahh baik tapi cikgu selalu lah kena kacau. Iskk, tapi aku suka cara dia mengajarr. At least dapat faham walaupun sikitt. ( Kau kena faham, aku ni beball maths! )

cikgu Sivik
- Cikgu Aini. Nothing to describe. Cikgu Aini suka bagi nota untuk disalinnn :)

cikgu Geografi
- Cikgu ni pun aku tak ingat namanya but trust me cikgu geo seorang yang sangat besarlah suaranya and tinggi lampai. Heuheu xpp

cikgu Pendidikan Agama Islam
- Ustaz Adnan. Tapi Ustaz ni terlebih sportingg, kalau orang bercakap pun dia buat derkk je. Ohh, suddenly i miss Ustazah KB. Haha :D

kayy, takde lagi kan? kalau ada korang comment lah so aku boleh cerita sikit. Btw, form 3 nii memang bestt. Hehe. Oh yaa, gong xi gong xi ;P aku nak out dulu. Nak tidur, esok ada kadet koreksional. Then pergi library with girls aku. So, bye and assalamualaikum wbt :D

pasrah :(


*tengok, Nickhun pun cakap dekat aku yang aku boleh! Caiyok Nini! Yeahhhman haha -,-
Assalamualaikum readers semua. Semalam, aku dan kakak bercakap tentang sekolah. Yeah, tiba-tiba aku terfikir, kalau aku dapat result bagus for PMR ( aminnn! ) confirm transfer to a better school rite? Aku nak masuk sekolah mana? Seriously aku nii memang lemah tahap berukk dengan maths and science :/ and aku rasa hampir semua sekolah ambil two subject ni sebagai subject utama ( mcm sekolah aku jugakk -.- ). By the way, aku tak suka asrama cause aku tak pandai berdikari. Huahua ;D Kalau korang nak tahu aku minat dengan bidang sastera and bidang muzik. Iskk, kesian kan aku?! :( So, aku pasrah. Kepala otak aku ni memang tak dapat terima sebarang formula cause kalau bab menghafal ni aku memang kantukk! Aiyaaaa! :'( Rasa nak hantuk kepala kat dinding je kalau tengok result maths aku teruk tapi aku tahu dapat sakit je adalahh. Oh neutron, sorry kalau aku tidak dapat menggunakan engkau walaupun engkau ada di dalam otak aku yang tak bergelila langsung nii. Dahlah, aku nak out nii. Nak iron school uniform lagi, esok nak sekolah. Waiyaa, harap-harap esok takda masalah pergi sekolah. And, nak jumpa kev <3 hee, kalau bidang mencari budak handsome ada boleh aku join tak? Haha xD dahdah, assalamualaikum wbt ;)

study group ;)


*smile! Nickhun is taking your picture dear readers! ><
hello and assalamualaikum ;) hari ni aku, eyda, eyma and rahmah 'study group' dekat libraby. First tuu pergi sekolah dulu cause ada kadet koreksional. Yeahh, best gilerr. Kitaorang kawad tapi aku tak ingat lagi dah macam mana nak kawad so aku hentam kromo je lahh. Haha, nasib baik senior tak marah. Tak silap aku nama dia Alim ( sorry kalau salah spelling ) and dia sangat baikk plus suara dia sangat kuat cause dia bagi arahan xpp
Dia cakap bulan 2 nii ada kem and aku nii budak yang tak pernah langsung pergi kem ( sampailah sekarang) that's why aku syok gilerr tapi dia cakap tengok dululah siapa yg pandai kawadd ;P kalau tak pandai takdapat lahh :( hoho, habis je kadet koreksional, kitaorang pergi sing kwong kejapp nak beli junk food :P then kami berempat jalan kaki to libraby, dekat je sebab libraby belakang sekolah kitaorangg ;D after that we go makan-makann muahaha. tu je lah cerita aku hari ni. so now aku ada azam baru, tapi bukan azam pun just nak cakap-cakap je, bahawa aku akan menerima orang ( ehem-ehem ) lepas aku habis PMR! Tapi kalau capital I, capital S, capital C and capital K tuu lain cerita laa, confirm aku terima! awwwssss >< hee~ banyak kan org yg aku minat, antaranya ialah - SICK ! WAHHHHH! CANTEKK!

PMR PMR PMR dushhh -.-

Assalamualaikum ;D err, lama kan aku tak update? Sure berhabuk gila nii. Haha. Actually, aku busy lah tahun ni. Kau kena faham mr.blog, tahun ni kan aku mesti tempuh exam PMR? Ohmy, kalau result aku teruk macam mana? nyeh nyeh ;pp aku nak sambung belajar tauu. Tapi tunggu habis SPM nanti laa. Aku nak ambil antara bidang muzik or bidang penulisan. Wakaka xD aku minat guitar, piano, biola, drum and keyboard. Hehe. Tapi satu pun aku tak dapat mainn :( kesiann kan? Laa, dahlah, aku boringg nii. Dahtu kerja rumah melambak -.- penat tahu tak?! erkk, tak pasal-pasal marah-marah. Tensionnnn -.- otak aku ni tak habis-habis fikirkan pasal si capital I tuu. erghh, kalau betul aku takdapat dgn dia, kenapa aku asyik fikirkan dia?! kata orang, kalau kita ingat kat orang tu, orang tu ingat kat kita balik. Yeahh? blablabla. fiction semata-mata. Tapi aku pernah mimpi pasal dia. Waa yg ni aku percaya laa jugak, cause ni pyschological fact. har har ;D okay lahh, aku out dulu. Ada masa aku post lagi yaa? sekarang ni nak focus on PMR and school. weee! assalamualaikum :)

P/S : cute tak budak nii? kalau aku kahwin aku nak anak yang cute macam ni! har har ;D *kidding