sekolah idamanku :)

assalamualaikum ! tengok title tuu ? haa , aku kasi ciri-2 sekolah idaman aku yekk ? ngee ~
#1 tentukan sendiri cikgu yg mengajar . tak mao cikgu yg garang thp cipan :)
#2 tak perlu pakai pakaian seragam . belajar bkn pakaian tapi org ny . kan kan ? ^^
#3 malas nak ambik exam . kalau dah ready baru laa ada exam . hee ~
#4 taknak buat kerja rumah . kerja sekolah , buat kat sekolah laa , kat rumah relax :D
#5 belajar guna internet . baru enjoyy ! terbaekkkk XP
#6 kantin mesti mcm restoran 5 bintang , bersih and siap ada waiter tanya nak mkn apa . cewahh !
#7 bangunan sekolah mesti mcm hotel . siap ada swimming pool segala bagai . baruk syiok ^_<
#8 perhimpunan mesti kat pusat-2 peranginan . ucapan-2 tak perlu .
#9 hadiah pelajar cemerlang , msti la Ipad , Ipod . kan kan ? baru semangat ! ni setakat kotak pensil , poorahh !
#10 last , tak kira teruk mcm mana pun markah , mesti lulus ! siap letak A lagi ! woww :O

korang rasa , ada tak sekolah mcm ni ? hoho ~ kalau ada , aku nak daftar :)
okay laa , sekian .
BYE !

miss you all :'D

Heyy all ! upp , lupa lak . assalamualaikum all ! hehe , rindu kat korang sesangat laa . haizz , sekarang aku exam . huftt , harap-2 meningkat gred or kedudukan aku . jgn nanti kedudukan naik , gred turun :( haiyaa ! dont want ! isk , humpp . aku ada story mory ni . kau tau tak , aku rindu sangat ngn mr . C , mr . S and lastly , mr . I ! aik , banyak kan ? haizz , bkn cur-angg . tu secret admirer . haha XD and now aku pelik bin ajaib tauu . aku skrang rapat dgn Harris aka Is . tapi , banyak yg slh anggap or tak suka . heii , aku kwn dgn dia kacau korang ke ? kalau ya pun , apa salah ny kan ? humpp , lantak diaorang la suka tak suka . korang nak lantak tiang gol pun aku tak kesah . iskk , mencarut la pulak . okay laa , tak tahu nak ckp apa . last kot post aku nih . humpp , nak suruh mama byr broadband . dpt aku post bnyk-2 :D ngee ~ okay laa papai !

baby im so lonely

assalamualaikum and hello :'( see my dunkin' freakin' sad face ? aww , patut tak cerita ni ? humpp , okay . cause aku syg korang aku cerita kay ? ini , pasal capital c lagii . arghhh .dia dating depan mata aku ! huftt , so sad maa . it's okay . hahaa XD aku tahu aku takkan dapat dia . cause of what ? meh aku list kan . taraaaa !
#1 he's chinese , so confirm la tak layan sangat budak melayu mcm kita orang ni . lebih-2 lagi aku :(
#2 dia choosy . kalau nak girlfriend must chinese too maa ! :'(
#3 dia lebih pentingkan basketball dari gf dia . humpp , mahuny aku dating nanti topik basketball je . pening ><
NAHHH . see ? tapi he so freakin' damn cute looo ! humpp , okay laa . this all i can post . no more idea nak sumbang kat entri kali ni . hoho xoxo ! okay laa papai :D
                              # NOW AKU LAYAN LAGU TONIGHT BIG BANG
                                     perlu ke cakap ? dush ! kena batang hidung sendiri !

BAD DAY

assalamualaikum . yesterday memang bad day :( the worst thing that ever happen to me ! camni cerita ny . semalam , kan hari rabu . so , aku pjk . lepas pjk as usual mmg kami akan lepak kat kantin . time tu ada capital C duduk sama . apa lagi aku , mmg terus merah muka. haha XD tapi lain pulak dgn eyma . capital R dia tengah dating . aww , mmg eyma takde mood time tuu . and tetiba dyg ct ckp dia nak panggil capital C . aku ckp , so ? like i care ! huftt , menyesal aku ckp camtu . dyg ct pantang dicabar , dia terus menghampiri capital C and says ..
dyg ct : hey c***g ! kamu ada tengok budak perempuan itu kah ?
capital c : which one ? (blur)
dyg ct : ituuuu ! ( sambil tgn tunjuk aku ) she like you ooo ..
capital c : huh ? oh . ( still blurr )
ohmy tuhan je tahu aku mmg malu time tu !! then kwn capital C sengaja pergi dekat aku nak lalu .. then aku kena jelingg. ohmygod ! kesian kan aku ?! tapi capital C just tengok je muka aku . humppp , then masa aku sekolah kwn dia yg lain pulak mcm sengaja nak tengok muka aku dari jarak dekat .ohgod , korang mmg sial laa ! erghh ! kan dah kena benci ?! arggghh ! dahlah no mood ni !

morning :D

assalamualaikum and morning all ! aik, apa kes pulak laa aku ni boleh ceria semacam . ceria apa ny , aku sakit tekak skrang ni tau . uhuk uhuk ! :/ blog aku ni dah tahap hancuss melencus daaa . aku pun tak tahu nak cerita pasal apa ni . hoho ~ oh yaa , tak lama lagi nak exam, and aku ? study ? humpp , boleh lah kot . insyaallah kalau ditakdirkan okay result aku , okay la . tapi for this last exam , aku mmg struggle untuk dapat A for 1 subject at least . haha , kalau yg pandai tu baca entri aku kali ni mmg ketawa . ye la , BM senang apa ?tapi cikgu kedekut markah . BI pun senang , tapi kalau bab essay to ... huftt mmg teliti habis dia check . hahhaa XD haha , okay la , aku nak out ni . banyak lagi kerja nak buat . and pasal aku dgn syafiq .. entahlahh . aku chat dia tak reply . aku call diatak angkat , aku text pun dia tak reply . what happen? is it about the married thing ? duhh , memalukan !

kerja aku dalam kelas :D

assalamualaikum and hello again :D hahaaa . before aku tulis something baik aku ketawa . why ? because hari ni aku , eyma , rahmah , baby , sheedah and harris buat kerja gila dlm kelas ! aku , harris , eyma dan rahmah main tic tac toe masa BM . and time SEJARAH kami mengumpat cikgu . hahaha ! bodoh betul ! i know its wrong but it's funny babe ! tapi sorry laa aku tak kasi tahu nanti dosa pulak kan ? kami ketawa bagai nak rak kelas . dahlah cikgu asyik warning suruh diam . haha ! we dont care ! kami ketawa sebab baby ckp cikgu s*** pakai ****** ! hahaha ! part tu aku mmg pecah perut gelak sakan ! hahaha ! bodoh betul laa . hump , aku rasa sampai sini saja celoteh nini kali ini ! dah , byee ! :D oh yaa , happy birthday to harris ! my besties !

you change my whole life ♥


assalamualaikum and hello :) hump , ada tengok title and smile tu ? hihi :D today aku sesangat happy ! cause im not single anymore ! hehehe XD waa ! dgr jap kisah aku ni . for followers aku or yg kenal aku sekarang ni , korang tahu tak Yasin ? aa , my kerek friend ! haha ! Yasin la tolong aku ngn dia ~ alaa , time mula-2 budak ni msg aku , aku rasa mcm nak sumpah jee . aku time tu dahlah takde mood sbb flu , tup-2 text ckp boleh kenalan .ee , geram tol laa ! aku mrh la kat Yasin tu . last-2 , gaduh guna hp dia ni hah ! haha :D tu je kisah aku ngn dia . then , dia ajak aku couple . walaweww ! face to face pun tak pernah derr ! -___- aku buat tak reti . dia cakap , dia btul-2 suka kat aku . weww ~ aku mula-2 fikir ni serkup je . haha . dah-2 , ni bio dia . ^^ hump , his name ~> mohamad syafiq . hahaa ! hambek engkau . tulah , nak sangat couple yg baik mcm sis aku tu , tup-2 nama pun sama . wargh , nama boyfie sis aku syafiq jugak . alahai , apalah nasib :/ dia baik , caring , romantic gitu . hikhik . and lastly , dia ni manja . hahaa XD hump , umur dia same with me . favourite colour ~> blue and purple . hahaa ! hump , birthday ? 2.11.97 . waa ! hampir sama dgn aku laa ! aku 22.11.97 ! weee ~ dia sekolah kat tung hua . and yg paling buat aku gabra is , tahun depan dia pindah methodist woo ! -_____- panic ! hump , aku ni takleh nak berdepan dgn pakwe 24 hours . takleh nak gerak bebas , and paling teruk .. tak boleh suka capital c lagii ! waa ~ it's okayy . hump , lama dah aku cuti . dekat nak 3 hari ( memang pun tiga hari ) . and today aku school balik . esok cuti . -_____- memang capekk betul kalau sekolah mcm ni ! sabo je laa ! okay la nak out ni . panjang pulak celoteh amoii nasi lemak ni kan ? out ! bye :D

                                                         SHAFIQ  ♥  NINI

                                           

freak weekend

assalamualaikum and hello :D err , nak cerita apa ni ek ? tak tahu lah pulak . oh ya , aku sangat bosan and agak letih this weekend cause sekolah main lompat daa -____- esok cuti , lepas tu hari rabu school balik then khamis cuti and jumaat school balik . aduhh , letih laa . lepas tu kan , hahha XD aku ada cerita lu fu cu fu ni ! ekk , time aku dan sheedah otw balik school jalan kaki , aku baru sampai depan rumah . time tu aku dh gabra jgak cause hari dh gelap ( Malaysia cepat gelap sekarang ni ! ) aku lari naik atas then .. puppp ! aku terlentang ! hahhha XD memang malu habis aku time tu cause ada la budak budak motor lalu then gelak sakan kat aku . elehh , aku siku kang hah ! aku buat selambe kodok je then terus masuk rumah walaupun muka tebal 1O inci daa ! >.< iskk , malu betul ! dahlah salah seorg budak yg gelak kat aku tu my kawan facebook ! omg ~ malu betul laa ! ish , bosan ny minggu ni ! FREAK >.< okay la time to go nak peluk my kucing and write something in my paris book ! adios ~ lalala ~ layan lagu ' hanyut acoustic version ' jiwanggg ! layannzz -_____- sambil buat mata juling kat kucing aku yg kurang comel :)

paris ohmy i wanna go there

assalamualaikum and hello fellas ! hump , first of all , cantik tak my new book ? ahha XD remind me of paris . gaga :D arr , really wanna go there with my besties ! tempat yg aku sangat-2 nak lawat . acc , this book my sheedah yg belikan for me ! aww ily . baik kan dia ? dahlah buku ni mahal , sanggup dia belikan for me ? ala , harga dia RM9.8O . dekat-2 nak RM1O . uuu , kalau aku tak rela nak beli . but i like it babe ! ada time aku pergi paris betul-2 gerenti syiok kan ? aku buat buku ni as my life folio aka blog bergerak . cewahh ! :D sekarang ni dah ada picture eyma kat dalam ! aww god yg lain aku basuh nanti okay ? no kecil hati girl ! isk , semalam time aku jalan-2 kat parkson boleh terserempak dgn si comel twin evva and scha kiera . mereka berdua so damn cute and childish :) urr , acc im jealous cause she's cute ! >.< okay la aku nak out ni bye XD