RAYA !

assalamualaikum bloggie . kali ni aku rasa macam nak tukar bahasa la pulak . isk , cause hari tu ada urg msg aku  ( facebook ) dia cakap dia suka blog aku , tapi dia tak pandai baca bahasa sarawak . hump , dia tu urg iban .  keke :) esh , ckp pasal dia pulak kan ? ini aku ada cerita raya ni ! tahun raya ni tak lah semeriah tahun raya yg dulu-2 tu , tapi kan , aku bnyk dpt duit woo ! XD mana tak ny , kalau mama jalan , aku ikut . kalau kakak jalan , aku ikut . aku ni jenis yg pantang tengok urg berjalan , aku mesti ikut . tak kira lah , jauh ke dekat . sebab tu mama cakap , memang ada hikmah di sebalik tahi lalat dekat telapak kaki aku ni . urg cakap [ urg ckp la , bkn aku ckp ] , kalau ada tahi lalat kat kaki , kuat berjalan lah nama ny tu ! bak kata urg sarawak , sik dpt duduk renah ! :) isk , aku tak minta punnn ! tahun ni baju raya aku warna green . tak lah cantik manaa , tapi aku jahit manik tau . first tu bju mmg plain , sbb tu aku tmbhkan manik dan labuci . kau tengok lah pic tu nanti . kalau cantik leave comment oke ? XD esok aku nak pergi rmh kengkawan aku . lepas tu pergi rmh family pulak . walaupun letih tepi semangat nak raya tu still ada babes ! mantop [ bak kata urg gaji makcik aku ] ! haha ! ish , aku mengantuk dh ni , aku tido dulu ya , ada masa aku tulis lagi ? lebiu ! XP

Hujan '_'_'_'_'_'_'_'_'

Heloooo bloggie . Huish , hujan lah pagi tok . Nie sekda mood jak asa nak turun sekolah . but i must go to school ! sebab, nak hantar barang nak dbah tok eh [ post dbah tok ] . nahh , see ? keke :) isk , siktauk nak mdh apa tok sebenany . tauk pa polh Nie kinek tok ? hump , Nie tngh jalan-2 dekat blog miak nak Nie suka ya eh , tauk sik ? oh yaa , Nie kan ada janji nak kasi tauk sapa miak yaa nak ? Huih , takut lah . nanti kantoi macam mana ?! kan malu saya ?! Ish , tunggu lah mun Nie dah gerek ngn ny . yerr , amboi-2 , alu nak bergerek ohh ? perasan eh ! HEHEH ! sik salah simpan angan-2 nak ? F.O.C jak . Free Of Charge ! Tapi ny hensem ba . huftt , Nie out lok ! Nak mandik , nak turun school gk ! Okay ? XD *enjoy the picture ! ^^

Cantik sik oi ?!

Heloooooo . ish , Nie sik dapat tido tok uii . Hump , kdong sikpat tido tek , yala upload pic tok . baruk petang tadik Nie colour . Hump , cikgu Adham kasi dua pilihan . mao syelek or water colour . mula-2 Nie pilih syelek , kasya pkir-2 gk , kacak gk mun ptok . nak ? mun sik kacak pun ada aku kesah ?! my sis cakap mcm kedai jual ice cream . Huhu ^^ ya jak lah tek . Babai . Oh yaa , puas ati Nie tek uii , dapat atur blog jadi santek mulekk  tekenok . yahh , ngerepak malam ari dah Nie tok . sekda keja tek nak . Huhu >-< oke lah , Nie sleep dolok . Babai . nunyte ! :)

GAY ?

Hi bloggie , hari tok Nie sekda mood gegilak . aww , that shit man . plus , Nie suka ngn miak surg nak dekat facebook ny famous gila babengg . mun dekat luar pun ny jadi siulan anak dara sunti . huihh , nang hensem bena lah ny yaa . but , sigek jak Nie ragu-2 , is he GAY ? Muka ny , ya rasul , kalah model , nang rindok ati [ bak kata kak lehot tekenok ] Allah kurniakan wajah yang persis model antarabangsa . aduihh , but , i heard some gossip saying that he likes a nerd girl ?! aww , let me told you who is her . Start from letter M . only that okehh ? aiyark , apalah Nie tok , sekejap cakap melayu , pasya cakap english . oh , nang 1 malaysia laa tek nk ? back to my stories --' mun ny bena-2 GAY , kenak still ada juak miak umpuan suka gilerss ngn ny [ including me ^^ ] !! Tapi , Nie sik pernah pun dgr ny couple ngn GIRL ! Oh , jgn lah begitu yerr . saya tak sanggup hadapi dugaan bahawa dia GAY , sebab dia hensem bangettt ! >.< HAHAH ! Oh , mun ny post something gerenti ratusan urg like ? because ? everybody like him ! Okay lah , ya jak nak mdh tek . nak sungkir gk tok . lapaaa derr . BYE ! <3 you ! 

TRUE LOVE ? *sigh


Has read the title ? --' almost everytime im in love , it could not be last forever . yaa , i know . im not drama queen that become the boy strike . huftt . im tired being played and cheated . yeah , cheated . about true love , sorry .. i think it's not my time to think about that . but , every boys that be my partner , always leaved me if he got new partner that more fabulous , famous and others that are perfect [ to him ] than me . and so on , he leaved me . aww , so sad . and as usually , tears run down from my eyes . that's not weird for those who always cry if her/his partner leaved her/him or if one of them betrayed in the relationship . T_T so , my comment in true love , if lucky , you will got best boy/girl in your life . if not , you will found it .

p/s : for those that being cheated by his/her partner , don't sad . you know what ? just shut your mouth , and pretend that you don't care if he/she doin' that to you , just chill ! Life must go on ! Blacklist their attitude , their behaviour and dont ever couple with those freakin' people anymore ! UNDERSTOOD ?! upp , terlebih sudaa . BYE ! ^^

MR . C ! :)

Halooo ! Hahah ! Boring baa . Hump , ada baca title atas ya ? Ohh , Mr . C , kau tauk sik dari dolok aku sukk gaban cikaro ngn kau ! Yerr , hahah ! >.< adoii ! He's chinese , and worked as a cashier . upp , jgn salah faham ! He still study ! HEHE ! Err , sebenarny sikda pa-2 nak pake post tok . Boringgggg ! Sekadar menanti beberapa minit lagi untuk berbuka . Haduih , perut tok dah maen lagu dangdut . siap dgn drum kalik  ! XD Tang ada-2 jak ohh ? Hari sabtu tok Nie berbuka di sch ! Aww , that's cool ! Sik sabarr nak raya sebenarnya ! Hahaha :D semangat baa . sik lamak gk MERDEKA ! Kat rumah Nie dh siap tergantung bendera malaysia , Jalur Gemilang . semangat ba . --' Huftt . adoe , mengoda ny bau masakan mama kohh . Okay laa , ada masa menuh entri agik okay ? ilysm mr . c ! x)